Ebbe a Lexusba belezúghatsz Valentin-napon

A szerelem ünnepére időzítette legújabb elektromos sportautójának megvillantását a Lexus

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus reméli, hogy sokaknak rabolja el a szívét az újdonság, ezért időzítették Valentin-napra annak új fotóit és videóját. Az említett gép 2 másodperc alatt gyorsul százra, óvatosabb használat esetén pedig 700 kilométeres hatótávra képes egy töltéssel.

Ezt a koncepciót két hónappal ezelőtt, tavaly december 14-én láthattuk először, mikor a Toyota és a Lexus bemutatta villanyautós terveit a jövőre nézve. Most új képeket kaptunk a következő generációs akkumulátoros elektromos sportautóról, ami állítólag akár 700 kilométeres hatótávval rendelkezik majd. A Lexus Electrified terv részeként készül ez a modell is, ennek célja, hogy a vállalat még nagyobb vezetési élmény mellett villanyosítsa kínálatát. Ezt a vezetési élményt Lexus Driving Signature névvel illetik, ami a sofőr és a szándékaira következetesen reagáló autó tökéletes kapcsolatát jelenti.
Hirdetés
Ez a konkrét, névvel még nem rendelkező sportautó a kategóriára jellemző széles karosszériával és alacsony építéssel szimbolizálja a Lexus márka jövőjét, az ikonikus Lexus LFA szellemiségét megidézve. Technikai adatokat még nem kaptunk, ám azt már elárulta a gyártó, hogy álló helyzetből 100 km/órára körülbelül 2 másodperc alatt gyorsul majd, az ehhez szükséges áramot pedig szilárdtest akkumulátorokban tárolja. A tisztán elektromos gyártóvá fejlődés során a Lexus olyan termékeket ígér, amelyek teljesítményük, minőségük és látványuk tekintetében is egyedit nyújtanak. Ezt szemlélteti a jelen koncepció is, kérdés, hogy szériagyártású modellként is megvalósul-e, vagy örökké csak egy Valentin-napi fellángolás forró emléke marad.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?