Elkészült a félmilliomodik Suzuki Vitara Esztergomban

Magyarország kedvence immár 500 ezer példányban fut

Újabb mérföldkőhöz érkezett az esztergomi Suzuki gyár, elkészült a félmilliomodik hazai Vitara.

A félmilliomodik esztergomi Vitara egy fekete tetős, de alufelni nélküli alapverzió

Meghatározó modell a hazai piacon a Suzuki Vitara, hiszen 2015-ös piacra lépése óta ez, a nem mellesleg Esztergomban készülő modell vezeti az eladási listákat. Nemcsak kategóriájában, hanem abszolút értékben is, így aztán a tavaly ősszel frissített modell a Suzuki számára is különösen fontos.

A Vitara sikere gyártási volumenén is meglátszik, bár gyártása csak 2015 tavaszán indult, a napokban már el is készült belőle a félmilliomodik példány, eddig még nem volt olyan széria, amelyből ennyi idő alatt ennyi készült volna, sőt az új generációs, Global Swiftekből és a korábbi SX4-ből sem készült ilyen mennyiség.

Tavaly ősszel újult meg a negyedik generációs Vitara, ami nem véletlenül a vevők kedvence, jó árért adott jó termék - a legnépszerűbbnek számító fronthajtású 1,4-es tesztje itt olvasható

Az eddig készült félmillió Vitarából összesen 31 658 darabot regisztráltak hazánkban, idén 1474 példányt, amivel az idei évben is piacvezető, szegmensében pedig 18,83 százalékos piacrészt tudhat magáénak. A nem a hazai piac által felvett közel 470 ezer Vitarából egyek mellett a Dominikai Köztársaságba, Guatemalába vagy a Csendes-óceán délnyugati részén található Vanuatu szigetére is jutott.

Hirdetés

Dicső múlt
Már a Vitara 1988-ban megjelent első generációja is hamar népszerűvé vált a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként. A második generáció, ahogy a Grand előnév jelzi, nagyobb méretekkel, erősebb motorral és bővebb felszereltséggel debütált 1998-ban. Az autóipari változásokhoz igazodva, rövidebb gyártási ciklus után és szinte teljesen megújulva lépett színre 2005-ben a modell harmadik nemzedéke. A negyedik generációra ismét tíz évet kellett várni, de ismét egy teljesen új autót kaptunk: 2015-ben került piacra a jelenlegi változat, amelynek nemcsak a gyártásából, hanem a fejlesztéséből is kivették a részüket a magyar szakemberek – a prototípust szinte teljes egészében hazánkban véglegesítették.

Összkerékhajtásával, ami nem csak terepen, közúton is hasznos, meglepően sokat tud a Vitara - az összkerekes verzió tesztje itt

Tavaly ősszel frissült a negyedik generációs Vitara. Még kifinomultabb megjelenéssel és még fejlettebb biztonsági funkciókkal ünnepelte a széria harmincadik születésnapját. Kiváló ár/érték arányával és jó vezethetőségével a mai napig hódít a vásárlók körében. Nem csak a Vitara számít a vevők kedvencének, a Suzuki a teljes értékesítési palettát tekintve 2019 január–februárjában 15,6 százalékos piacrésszel – 3 267 eladott gépkocsival – továbbra is első az új autók hazai piacán.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?