Elkészült a félmilliomodik Suzuki Vitara Esztergomban

Magyarország kedvence immár 500 ezer példányban fut

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb mérföldkőhöz érkezett az esztergomi Suzuki gyár, elkészült a félmilliomodik hazai Vitara.


Meghatározó modell a hazai piacon a Suzuki Vitara, hiszen 2015-ös piacra lépése óta ez, a nem mellesleg Esztergomban készülő modell vezeti az eladási listákat. Nemcsak kategóriájában, hanem abszolút értékben is, így aztán a tavaly ősszel frissített modell a Suzuki számára is különösen fontos.A Vitara sikere gyártási volumenén is meglátszik, bár gyártása csak 2015 tavaszán indult, a napokban már el is készült belőle a félmilliomodik példány, eddig még nem volt olyan széria, amelyből ennyi idő alatt ennyi készült volna, sőt az új generációs, Global Swiftekből és a korábbi SX4-ből sem készült ilyen mennyiség.
Az eddig készült félmillió Vitarából összesen 31 658 darabot regisztráltak hazánkban, idén 1474 példányt, amivel az idei évben is piacvezető, szegmensében pedig 18,83 százalékos piacrészt tudhat magáénak. A nem a hazai piac által felvett közel 470 ezer Vitarából egyek mellett a Dominikai Köztársaságba, Guatemalába vagy a Csendes-óceán délnyugati részén található Vanuatu szigetére is jutott.
Hirdetés
Dicső múlt
Már a Vitara 1988-ban megjelent első generációja is hamar népszerűvé vált a kompakt szabadidő-autó kategória úttörőjeként. A második generáció, ahogy a Grand előnév jelzi, nagyobb méretekkel, erősebb motorral és bővebb felszereltséggel debütált 1998-ban. Az autóipari változásokhoz igazodva, rövidebb gyártási ciklus után és szinte teljesen megújulva lépett színre 2005-ben a modell harmadik nemzedéke. A negyedik generációra ismét tíz évet kellett várni, de ismét egy teljesen új autót kaptunk: 2015-ben került piacra a jelenlegi változat, amelynek nemcsak a gyártásából, hanem a fejlesztéséből is kivették a részüket a magyar szakemberek – a prototípust szinte teljes egészében hazánkban véglegesítették.
Tavaly ősszel frissült a negyedik generációs Vitara. Még kifinomultabb megjelenéssel és még fejlettebb biztonsági funkciókkal ünnepelte a széria harmincadik születésnapját. Kiváló ár/érték arányával és jó vezethetőségével a mai napig hódít a vásárlók körében. Nem csak a Vitara számít a vevők kedvencének, a Suzuki a teljes értékesítési palettát tekintve 2019 január–februárjában 15,6 százalékos piacrésszel – 3 267 eladott gépkocsival – továbbra is első az új autók hazai piacán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?