Ezek lehettek volna a Volkswagen Bogár utódai

A Bogár túl sikeresnek bizonyult, így a hetven potenciális utód a süllyesztőben végezte

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bogár utódlásán már az ötvenes években gőzerővel dolgozott a Volkswagen, de hiába, a világ egyik legnépszerűbb modelljét még évtizedekkel később is ontották az üzemek.

A Bogár pályafutása 1938 és 2003 közé datálható, bár ez az intervallum nem érvényes az összes piacra. A modellt hosszú pályafutása alatt számos modellel próbálták pótolni, amelyek közül igazán híres a Golf lett, de ez sem váltotta le a Bogarat, sőt még az utódjával is párhuzamosan készült az eredeti gömbölyű Volkswagen. A második világháború előtt született típust már az ötvenes években szándékoztak lecserélni, a Volkswagen 70 különböző prototípust is készített az utódlásához, melyekből most megmutatunk néhányat.
Hirdetés
Az első lehetséges verzió a nem túl jól csengő EA-47-12 névre hallgatott, a külső viszont tetszetős, ugyanis a Ghia stúdió tervezte, ezért is hasonlít a Karmann Ghiára. A motorháztető alá egy 1,2 literes négyhengeres boxer került, ami 30 lóerő leadására volt képes, technikai értelemben ez nem jelent nagy ugrást a Bogárhoz képest. Ekkora teljesítménnyel 80 km/h jelentette a maximumot, de legalább minden sebességfokozatot szinkronizáltak. Szintén 1955-ben rukkolt elő a VW az EA48-as kódjelű modellel, ami külsejében jobban hasonlít a Bogárra, ám ennek ellenére nincs közös alkatrészük. A típus orrába egy 0,7 literes blokk került, így adta magát a fronthajtás, az első függesztés a ma is szinte egyeduralkodó McPherson felépítésű. De nemcsak olcsó modellben gondolkodtak a németek, a Bogár pótlására nagyobb, drágább prototípusok is születtek, az egyik ilyen volt az EA 128. A négyajtós szedán hat férőhellyel rendelkezett, kétliteres boxermotorja a Porsche 911-esből érkezett, de a sportkocsival ellentétben itt előre építették.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?