Fiat 500 Dolcevita: édes élet Fiat módra

Újabb különkiadás érkezik a Fiat retroautójából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hihetetlen népszerűségnek örvend a Fiat 500 modernkori kiadása, az elmúlt 12 évben mit sem kopott a típus, most egy újabb limitált szériát kínálnak a retro kisautóból.

A Fiat 500 modern kiadása 2007-ben debütált, és azóta is a minikategória élén tanyázik, a Fiat rendkívül jó érzékkel csomagolta modern köntösbe a retrót. Az 500-asból az elmúlt bő egy évtizedben készült crossover, egyterű, számos sportos Abarth modell, de még vászontetős kabrió is.
Hirdetés
A legfrissebb különkiadás Fiat 500 Dolcevita névre hallgat, mellyel az 500-as 62. születésnapját ünnepli a gyártó, az eddig piacra dobott limitált szériák száma pedig már meghaladja a 30-at. A Dolcevita kivitel a zárt és a nyitható tetejű modellből is egyaránt készül, mindkét változat kizárólag a Gelato White fantázianevű fehér fényezéssel lesz elérhető. Az ünnepi modellt 16 colos fehér alufelnivel szerelik, a karosszériát pedig több krómmal és vékony piros csíkokkal dobják fel. Az 500C-re épülő Dolcevita csíkos vászontetőt kap, amivel a strandok hangulatát idézték meg a tervezők, a zárt változat pedig üvegtetővel növeli a komfortot. A belső is átesett némi esztétikai simításon, belül a világos bőrülések és a műszerfal famintázata jelenti az újdonságot. Motorok tekintetében nem hoz újat az édes élet képviselője, az 1,2 literes szívómotor (69 LE) és a 0,9 literes (85 LE) turbós erőforrás társítható a különkiadáshoz. Az 500-as generációváltását nem kapkodja el a Fiat, bár az eladási számokat nézve egyelőre nincs is szükség rá, a retro kisautó idén érte el a 3 milliós példányszámot, így egyre közelebb kerül a híres őséhez, melyből 18 év alatt közel 3,9 millió példány talált gazdára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?