Friss fejlesztés és 510 lóerős az új Porsche pályaautó

Teljesen új a Porsche 911 RSR

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elődjeitől teljesen független irányt vett a Porsche friss GT-autója, a 911 RSR. Felépítésével már-már a prototípusok világát idézi.


Tovább fejlődik a Porsche legkomolyabb GT-autója. Elődeivel ellentétben, a 911 RSR már középmotoros. A vízhűtéses hathengeres, szűkítőtől függően akár 510 lóerős boxermotor már a hátsó tengely elé került, így több helyet engedve egy nagyobb diffúzornak. Hátul ráadásul a 919 Hybrid LMP1 prototípusról ismert hattyúnyakas szárnyat kapta, így még komolyabb leszorítóerőt kaphat az amúgy csak 1243 kilós kasztni. Erejét hatsebességes, akár kormány mögül is kapcsolható szekvenciális váltó viszi át a versenypályákra. Érdekessége, hogy fékezésre is képes ráfutás-figyelmeztető kapott, ami éjszaka is aktív. Az egész kasztni könnyített, szénszálas műanyagból készült, a gyorskapcsoknak köszönhetően minden elem pillanatok alatt kicserélhető vagy javítható.
Hirdetés
Az új Porsche fő célpontja Észak-Amerika lesz. A Porsche GT autói továbbra is olcsónak számítanak a gyorsasági szakágban, és Amerikában rengeteg privát csapat használja. Nem véletlen, hogy itt, pontosabban a Daytona-i 24 órás viadalon vetik be először élesben. A gyári csapatot Patrick Pilet és Dirk Werner alkotja majd, a stílusosan 911-es rajtszámot viselő autóban, míg a 912-es autót Kevin Estre és Laurens Vanthoor hajtja majd. Természetesen az IMSA Weathertech Bajnokságon kívül a FIA WEC-en, tehát az Endurance Világbajnokságon is ott lesznek, így nem titkolt céljuk a Le Mans-i 24 óráson is győzni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?