Friss fotókon dönget az új sport Peugeot

Az 508 extravagáns formájához nagyon passzol az új dizájn és a sportfelnik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan piacra kerül a Peugeot legfrissebb sportmodellje. Az 508 Sport Engineered a márka új vadított modelljeinek az első példánya, friss fotókon leshetjük meg részletesen.

Új kategória indul a Peugeot-nál, mely az eddigi legerősebb GT modellek fölé kerül sportosságban. A Sport Engineered modellek közül az 508 az első, és csak remélni tudjuk, hogy a jövőben több ilyen modellt is bemutatnak. Az 508 SE ugyanis igencsak ígéretes, a sportosságot hatékonysággal ötvözi és úgy lesz fürge, ahogy egy GTI nem lenne képes, miután gázpedál-lenyomásra azonnali csúcsnyomaték-leadást lesz képes produkálni villanymotorjainak jóvoltából.A Peugeot 508 Sport Engineered az 508 GT és Hybrid fölé érkezik mind teljesítményben, mind sportosságban. Plug-in hibrid modellként kiváló gyorsításokat ígér, nem csak az 1,6-os turbós benzinmotor mellett elöl, de hátul is hajt egy-egy elektromos motor. Ezzel fizikai összeköttetés nélküli összkerékhajtást kínál. A rendszer összteljesítménye változott a tanulmányautó óta, hiába ígérték 400 lóerősnek, vélhetően 360-nál nem lesz erősebb, ennyit tud a már bemutatott DS 9 prémium szedán is ugyanezzel a rendszerrel. A hárommotoros hibrid rendszer pontos teljesítményadatait egyelőre nem közölte a gyártó, vagyis csak találgathatunk egyelőre a gyorsulásáról is. Azt azonban könnyedén megtippelhetjük, hogy 5 másodpercen belül fogja eléri a 100 km/h-t és 250-nél nem valószínű, hogy gyorsabb lesz. A teljesítmény úton tartásáról Michelin Pilot Sport abroncsok fognak gondoskodni a 19 colos, egyszerű és éppen ettől versenyautós dizájnú felnikre húzva. Vélhetően futóműve keményebb, fékrendszere fejlettebb lesz a jelenlegi csúcs GT változatnál. Az már a fotókon is látszik, hogy az eső fékek négydugattyús nyergeket kaptak, valamint nagyobb tárcsákat is, mint az eddigi kivitelek.
Hirdetés
Az 508 Sport Engineered külsőre is érdekes újításokat hoz. Bátran, de a fantasztikus formaterv eleganciájának megtartásával nyúltak hozzá a formákhoz. Fényes fekete festéssel kerül rá a hűtőrács, ami alatt teljesen új lökhárítót találunk. A széles légbeömlő két oldalán új, fényes fekete elemek terelik be a levegőt, a lökhárító két szélét pedig légterelők díszítik és teszik ezzel hatékonyabbá is az aerodinamikát. Hátul is új lökhárító fogadja a tekintetünket, egy valami viszont hiányzik, a C-oszlopokon korábban szerepelt kis szárnyak nem kerülhettek forgalomba, ezt mondjuk sejtettük is. A Peugeot 508 Sport Engineered hamarosan a kereskedésekbe kerül, a Peugeot azt ígéri, idén nyáron már megvásárolható lesz az új, sportos hangolású plug-in szedán.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?