HB Coupe: szénszálas retrocsoda 300 lóval

Huet Brothers: retro formák karbonszállal Hollandiából

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A 2007-es, versenyzésre szánt Special után most Coupe néven tervez sportkocsit a holland testvérpár.


A Huet Brothers név nálunk a szerkesztőségben senkinek sem csengett ismerősen, pedig a holland testvérpár, Tino és Paul 2007 óta tevékenykedik az autóiparban: első modelljük a HB Special, egy Triumph TR6 alapú roadster volt, melyet kifejezetten pályaversenyzésre építettek.
Hirdetés
Bár az autó formáját illetően ragaszkodtak az ötvenes évek barchetta típusú nyitott versenyautóihoz, a TR6 alvázát és hajtásláncát hasznosító Special karosszériáját karbonszálas műanyagból építették. Így alig 750 kg-ot kell mozgatnia a 160 vagy 180, feltöltéssel pedig 210 lóerőnél is erősebb soros hathengeresnek, a sofőrnek pedig minden koncentrációjára szüksége lesz, mivel az autóban nincs se szervokormány, se ABS, se kipörgésgátló, se semmilyen más egyéb elektronikus segédlet.

Most újabb, Coupe névre hallgató, ezúttal zárt karosszériás, keménytetős sportkocsit dobnak piacra. Az egyelőre fejlesztés alatt álló HB Coupe a régi idők klasszikusainak stílusát ígéri, a napjainkban elvárt modern kényelmi megoldásokkal és megbízhatósággal. A körülbelül 1100 kg-os autó hajtását egyelőre ismeretlen eredetű, feltehetően a BMW által gyártott háromliteres sorhatosra bízzák, mely hatfokozatú kézi vagy hétfokozatú duplakuplungos váltón keresztül fogja hajtani a hátsó kerekeket.
Az előzetes beszámolók alapján 306 lóerő teljesítményű motor a testvérpár tervei szerint 4,3 másodperces 0-100 km/h-s gyorsulást és 250 km/h körüli végsebességet enged. Egy takarékosabb, kétliteres, 204 lóerős, 400 Nm nyomatékú dízelmotoros változat is szerepel a tervekben, hatfokozatú kézi vagy automata váltóval, 5,6 másodperces gyorsulással.
A későbbiekben speciálisan versenyzésre kialakított változatot is építenek a Coupe alapján, s hogy anyagi akadályok se álljanak útjukba, a két fivér meglepő húzással egyedi tervezésű karórák értékesítésével igyekszik összegyűjteni a fejlesztéshez szükséges összeget.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?