Hozza az elvártat a Dacia Jogger a jávorszarvas-teszten?

A románok hétülésese is átesett a hirtelen kikerülő manőver próbáján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Örök vita, hogy biztonságosak-e a Daciák, így mindig érdekes, ha ilyen céllal tesztelik valahol egy modelljüket. Hatványozottan igaz ez a Jogger esetében, amely a hazai nagycsaládos kedvezményt beleszámítva az egyik legolcsóbb jelenleg kapható új autó.

Nagycsaládos kedvezménnyel 3,75 millióról startol a Jogger jelenleg itthon, még klímával sem éri el a 4 milliót a 2,5 milliós állami támogatásnak köszönhetően. Éppen ezért rendelik is nagy tételben a vásárlók, egyeseknek viszont a biztonság kérdésköre veszi le a térképről a modellt. Tagadhatatlan, hogy a törésteszteken a pontozás szempontjából erősen felülreprezentált aktív biztonsági kütyük terén elmarad konkurenseitől a Dacia új, Logan alapú egyterűje, ám csekély tömege máshol előnyökhöz is juttathatja.
Hirdetés
Ilyen például a jávorszarvas-teszt is, amelyet a km77.com csapatának köszönhetően alább videón is megtekinthettek: a Jogger sajnos mégsem szerepelt kiemelkedően, érezhető, hogy a Renault Clio padlólemezéhez ez a hétüléses bódé már túl nagy. A Dacia nagycsaládosának legjobb eredménye 70 km/h lett, ami közel sem kiemelkedő, ám nem is katasztrofális, viszont a sofőr elmondása szerint már ennél a sebességnél is többet kellett küzdeni az autóval a vártnál a kívánt kanyarodáshoz. Az autó ugyanis a legtöbb esetben szinte azonnal alulkormányzottá vált, így rengeteg sikertelen próbálkozás közt jött csak össze egy-egy, ahol a bóják közt tudtak maradni vele.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?