Ilyen, amikor egy 3000 lóerős pickup motorja felrobban

Padon mérték ezt az épített Dodge Ramet, közönség előtt robbant óriásit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem egyszerűen pukkant el ennek a Dodge-nak a motorja, szabályos tűzgolyó keletkezett a motortér körül, és a motor is majdnem kirepült belőle, túl sok lett a Nitro.

Előfordul, hogy egy tuningolt motor esetén valami nem klappol rendesen és a motor besül, vagy kinéz az egyik dugattyú. Ebben az esetben viszont a komplett motor kandikált ki a helyéről a túlzott tuning és a túlhajszolt tesztelés következtében. A képsorok végtelenül ijesztőek és tanulságosak is, főleg azért, mert fő a biztonság egy ilyen helyen, mondhatjuk, hogy veszélyes üzem. Az autó pilótája is felkészült, az ajtót fel sem rakták a Dodge-ra, így a robbanás pillanatában ki tudott ugrani az autóból és azonnal le a mérőpadról is. De mitől robbant fel a motor? Nem tudni pontosan a tuning részleteit, csak annyit, hogy az Industrial Injection Diesel Performance műhely építette, és egy rendezvényen, a Weekend on the Edge-en tesztelték le élesben, közönség előtt. A korábbi próbán 2920 lóerőt mértek rajta, de ez nem volt elég, ugyanis a 3000-et lőtték be, így a felhúzott dízelmotort még több Nitróval küldték meg, ez volt a nagy hiba. A motor akkorát robbant, hogy ha kikockázzuk a felvételt, láthatjuk kirepülni a géptérből. Itt láthatunk rajta két jókora turbófeltöltőt, amiből még több is lehetett rajta a robbanás előtt. Szerencsére senki nem sérült meg és a mérés is emlékezetesre sikerült. Na, nem pont az elért 3000 lóerő miatt.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?