Ismét a Dacia Sandero lehet Európa legnépszerűbb új autója

Januárban újra letaszította a trónról a Dacia a Teslát?

Még mindig nem dolgozták fel az összes januári új autó forgalomba helyezését a kontinensen, ám már szinte biztos, hogy ismét a Dacia vitte a prímet a Tesla helyett.

Nagyjából 95 százalékos a januári eladási adatok feldolgozottsága Európában. A rendelkezésre álló információk alapján szinte biztossá vált, hogy a Dacia Sandero volt a legnépszerűbb az év első hónapjában a kontinensen. A jelenlegi számok szerint ugyanis 23 696 eladással a francia-román kompakt vezeti az élmezőnyt 12 százalékpontos növekedéssel. Legalább ennyire meglepő a második helyezett: 50 százalékos részesedés-növeléssel a Volkswagen Golf is visszatért a dobogóra, ebből a modellből 17 247 eladásról értesült az Automotive News Europe. A feldolgozottság jelen állásánál a harmadik helyet a Peugeot 208 tudhatja magáénak 15 883 eladott autóval, ami 18 százalékos növekedést jelent. Amennyiben a végleges számok valóban nem változnak a visszalévő adatok feldolgozásával, úgy a Dacia Sandero egyhuzamban a harmadik januárban lesz első.
Hirdetés
Várhatóan a dobogó tetejéről egészen a 19. helyig csúszik le a Tesla Model Y, ebből ugyanis csak 10 901 példányt helyeztek forgalomba a kontinensen az idei év első hónapjának feldolgozott adatai szerint. Emiatt azonban egyáltalán nem érdemes temetni a Teslát, az amerikai villanyautó tavaly a 30. helyről indult az első hónapban, majd a februárt és a márciust toronymagasan megnyerve az első negyedév legnépszerűbb új autója címet is bezsebelte. A villanyautók között ráadásul még mindig a Model Y a legnépszerűbb, a második helyre pedig a Model 3 számíthat, amelyből a tavalyi év azonos hónapjához képest háromszor annyi kelt el idén januárban. Ha a top 50 márkát nézzük, akkor a Toyota vezeti a listát 6 típussal az élmezőnyben, a második helyre a Volkswagen várható 5 népszerű modellel, a megosztott harmadik helyre pedig a Peugeot és a Skoda számíthat 4-4 típussal. A feldolgozottság jelenlegi állásánál a dobogó jó eséllyel már nem fog változni, ám a teljes listában még lehetnek meglepetések, a Kia Sportage és a Renault Clio például mindösszesen 106 eladásra állnak egymástól a 9. helyért folytatott csatában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?