Itt az új szedán A-osztály!

Először hosszított fazonban mutatták meg a kis szedán Mercit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Megérkezett az új A-osztály lépcsőshátú változata, ám van egy kisebb csavar a történetben. Az új modell hagyományos szedánként érkezik, egyelőre még nem a CLA utódja.


Visszatérnek a hagyományos vonalhoz a Mercedesnél, de akár mondhatnánk úgy is, hogy megérkezett a legelső szedán A-osztály. Ez a modell ugyanis nem a Kecskeméten gyártott CLA utódja, hanem egy hagyományos lépcsőshátú modell. Vélhetően a CLA is kap hamarosan utódot egy erősen csapott tetejű négyajtós formájában, de csak jóval később. Az európai A-osztály szedánjára is várnunk kell még állítólag pár hónapot, az éles szeműek ugyanis már észrevehették azt, hogy egyrészt ezen itt kínai feliratok vannak, másrészt mintha furcsán nyújtott lenne.
Hirdetés

Azt is mondhatjuk, hogy teljesen normálisak az arányai, de nem, ez már a Kínának készült Lang kivitel, nyújtott hátsó lábtérrel. 2,73 méteres lett a tengelytávolsága, ami állítólag 6 centivel hosszabb, mint az érkező európai szedán A Mercié lesz. A kínai A-osztály kétféle felszereltségi szinten lesz elérhető, Sedan és Sport Sedanként, utóbbi egyetlen lényeges különbsége a géptető domborításai. 16-tól 19-colos méretig lehet majd válogatni a felnik közül, természetesen minden vezetéstámogató extrát megkap, amit a csapotthátú A-osztály is, beleértve a hangvezérléssel is irányítható MBUX rendszert.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?