Katasztrófa az új Porsche töréstesztje

Ripityára tört a narancssárga Porsche GT3 RS a törésteszten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Falnak küldték a Porsche GT3 RS-t, az ADAC töréstesztjén egyetlen csillagot sem kapott, mivel atomjaira tört. Van némi csavar a történetben, ahogy az a fotón is látható.


Nem megszokott törésteszt következik, ilyen alkalom ritkán adódik mind nekünk, mind pedig az ADAC embereinek. Egy 991-es Porsche töréstesztje nyilván remek, bár a legkevésbé mutogatják, nem is hasonlítható az alábbi videóban láthatóhoz. Hogy mi is történik valójában? Egy szabványos törésteszt, nagysebességű kamerákkal felvéve, ellenőrzött körülmények között. Csak az áldozat éppen nem igazi, hanem egy játék, bár ez egy kicsit lekicsinylő jelző a LEGO Technic Porsche GT3 RS modelljére.
Hirdetés
A LEGO-mércével nézve élethű modell szinte minden részlete, egysége és alkatrésze működtethető. 6 óra összeszerelni, ha valaki nekilát és egyhuzamban letolja a könyvnyi vastag szerelési útmutatóval ellátott modell megépítését. 2704 darabból áll a kész Porsche, és nagyjából 86 ezer forintba kerül, de egy személy maximum kettő darabot rendelhet, mert a példányszám korlátozott. Ennek tükrében egyből pazarlásnak is tűnhet, amit az ADAC emberei műveltek, de a videóért és a zenéért mindenképp megbocsátunk nekik. Ahogy az el is képzelhető, atomjaira esik, széttörik a modell, csúnya látvány, mégis van benne valami igézően szép.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?