Kémfotókon a következő tisztán elektromos Hyundai

Már közúton tesztelik a Hyundai Ioniq 6 álcázott prototípusait

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokkal visszafogottabb villanyautó érkezik a Hyundai kínálatába, mint amilyenre a koncepció alapján számíthattunk, ennek ellenére biztosan modern és futurisztikus lesz az Ioniq 6. Mutatjuk a legfrissebb kémfotókat a modellről.

2023-ban érkezik a kereskedésekbe az Ioniq 5 sikersztorijának a folytatása, a tisztán elektromos crossovert egy futurisztikus szedán követi a számozásban. Hajtás terén egy- és kétmotoros változatokra is számíthatunk, ebből az utóbbi valószín űleg 300 lóerő feletti teljesítményt kínál majd. Bár a dizájn sokkal visszafogottabb, mint a 2020-ban bemutatott Prophecy concept, attól még stílusos, modern és kellőképp futurisztikus is az Ioniq 6, csak éppen ötajtós kupé helyett jóval inkább egy lekerekített tetővonalú szedánnak néz ki.
Hirdetés
Ettől még az ajtók száma nem biztos, hogy változik, az autó tetejét elnézve ebből a prototípusból még bármi lehet. Egyértelmű viszont, hogy a menetiránnyal szembe nyíló hátsó ajtók és a B-oszlop nélküli utascella nem jutott el a gyártósorig. Legalább ilyen látványos, hogy megnőttek a túlnyúlások, aminek biztonsági okai is lehetnek, de az is előfordulhat, hogy az akkucsomag mérete indokolja a hossznövekedést. Bár ezzel a sportautós sziluett elveszett, a hátsó szárny megmaradt: azt még nem tudni, hogy a harmadik féklámpát is ebbe integrálta-e a gyártó.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?