Kína legnépszerűbb egyterűje részben amerikai

Sima és konnektoros hibrid változattal bővül a Buick GL8 kínálata Kínában

Zöldül a Buick GL8 választéka Kínában, ami alátámasztja, hogy az akkumulátoros járművek terjedése komoly tempóban zajlik.

Kína legnépszerűbb egyterű járműve a Buick GL8, ami a kínai SAIC és a GM közös fejlesztése. Több, mint két évtizede meghatározó szereplő az ázsiai ország autópiacán, ezért jelzésértékű, hogy most már sima és konnektoros hibrid változat is elérhető belőle a CarNewsChina szerint. A kizárólag elektromos meghajtású kivitel hiánya, egyúttal a hibrid verziók bevezetése mutatja, hogy igenis van igény az alternatív meghajtású autókra, de egyelőre inkább még csak vegyes erőforrások használatával.
Hirdetés
A hibrid GL8 külsőre nem tűnik újnak, bár ez nem is baj, a jelenlegi modell még mindig mutatós. Jellegzetesek elöl az osztott fényszórók, illetve hangsúlyos a hűtőrács, ami különbözik a kétféle hibrid között: az egyiken hálós mintázat található, a másikon diszkrét, krómozott vonalak vannak. Alul a teljes szélességben futó krómcsík is kicsit más: az egyiken az alsó lámpák belső, a másikon azok külső részéhez ível fel a dekorelem. A minimalista dizájnba illeszkednek a süllyesztett kilincsek, amiket szedánokon és sportautókon láthattunk már, de egy tolóajtós egyterűn még nem igazán. Hátul a fényszórókat egész ügyesen elrejtették, a sötét szélvédő elegáns folytatásának tűnnek a fekete borítású lámpák. A három üléssoros, hétüléses GL8 helykínálata bőséges, bár ez el is várható 5219 mm-es hosszától és 3088 mm-es tengelytávjától. A második üléssorban kihajtható asztalkák és középen is saját könyöklők gondoskodnak a kényelemről, de még hűtő is rendelhető lesz a GL8 hibrid változataihoz. Az 1,5 literes belsőégésű motorhoz társult villanymotort újgenerációs akkumulátor látja el energiával a konnektoros változatnál, a rendszerteljesítmény 392 lóerő és 580 Nm, ami bizony nem kevés, bár az autó sem könnyű a maga 2390 kilogrammos tömegével. A kínai tesztcikluson produkált eredmények alapján 1370 km-es hatótávra is képes a hibrid GL8. Hivatalosan április 27-én fog bemutatkozni a Buick újdonsága.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?