Kivonul az oroszoktól a Nissan is

Eladta a Nissan az orosz részlegét, még egy márka vonult így ki az országból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A dolgozók érdekeit szem előtt tartva választotta ezt a megoldást a japán gyártó, a NAMI, avagy az orosz központi autóipari kutató és fejlesztő központ veszi át a gyáraikat és alkalmazottaikat.

Várható volt a lépés, hiszen a közéleti helyzet miatt már egy ideje állnak a Nissan gyártósorai az oroszoknál, most viszont teljes mértékben elköszönt a Nissan a 144 milliós lakosságú országtól. A NAMI vette meg a Nissan Manufacturing Russia LLC jogaival együtt a gyártó szentpétervári üzemét és fejlesztési létesítményét, illetve a moszkvai főhadiszállását, ez a cég az ország központi autóipari kutató és fejlesztő központja.
Hirdetés
A gyártónak fontos volt, hogy olyan megállapodás szülessen, ami az ottani alkalmazottaknak is megfelel, így 12 hónapig garantálja az új tulajdonos, hogy megtarthatják állásukat a jelenlegi munkások. A szerződést a vonatkozó hatóságok engedélyezési eljárása után írják alá a közeljövőben, az átadás pedig november közepén fejeződik be, a japán cég számára egy összegben 100 milliárd jent, azaz nagyjából 300 milliárd forintot fizetnek az oroszok. A Nissan azonban - reménykedve abban, hogy jobbra fordul a helyzet - nem égetett fel minden hidat maga mögött, a szerződésnek része ugyanis egy 6 évig élő visszavásárlási jog is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?