Középmotoros sportkocsi készül a Hyundainál

A Hyundainál nem nyugszanak, éles középmotoros sportkocsi készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Hyundai N részlege már így is épp eléggé meglepte a közönséget, ám komplett termékpalettát állítanak össze. Ennek csúcsán áll majd ez az új, még tesztelés alatt álló sportkocsi.


Mindenkit meglepett saját sportrészlegének bemutatásakor a Hyundai. Az N részleg valódi sportos modellek készítésére hivatott, első körben pedig be is mutatták a többek között a Golf GTI és Renault Megane R.S. elég kemény kihívóját, az i30 N-t. Elkészült a Veloster N, és már a bemutató előtt áll az i30 Fastback N is, és most jön valami igazán kemény, amit az N részleg hamarosan a Hyundai vezetése elé tol, hogy ők rábólinthassanak.
Hirdetés

Az RM16 N fedőnév alatt készülő új sportkocsit a Nordschleifén edzik, az pedig már első ránézésre is látszik, hogy mi benne a legfőbb csavar. Középmotoros lesz, vélhetően ugyanaz a kétliteres, akár 275 lóerős benzines, ami az i30 N-ben is dolgozik, de ezt még ne hamarkodjuk el. A különleges sportkocsi dizájnja is érdekes lesz, a Motor1 fotósának köszönhetően, már nagyjából láthatjuk a végeredményt. Különös megoldás az orrán, hogy az embléma egészen mélyre került, a hűtőrács közepére, ezzel nagy feladatot adva annak a részlegnek, aminek a rendszámtáblát kell majd elhelyeznie. További érdekesség az N betűt formáló nappali menetfény a fényszórókban. Az N részleg sportautója állítólag pár hónapon belül zöld utat kaphat a gyártás felé.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?