Közös alapokon a Leaf és a Zoe

Azonos platformra épül a következő Nissan Leaf és a Renault Zoe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hamarosan a villanyautók piacán is megkezdődik a platformmegosztás, aminek eredményeként közös alapokra épül a következő Nissan Leaf és Renault Zoe.

Bár megjelenésükben és méretükben továbbra is eltérnek - hiszen más kategóriába tartoznak - műszakilag közös alapokra épül majd a Nissan Leaf és a Renault Zoe következő nemzedéke. Ennek ellenére korántsem biztos, hogy ugyanazt az akkumulátort kapja mindkét típus, ahogy most is különböző forrásból származnak akkumulátoraik. Ugyanakkor olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a Nissan befejezi az akkumulátorgyártást és ugyanúgy az LG-től veszi majd új típusaiba, mint a Renault, ez tehát még nem dőlt el.
Hirdetés
A Nissan vezére nagy bejelentéssel készül január első hetében, állítólag egy 60 kWh-s akkumulátoros és a Leafnél kétszer nagyobb hatótávú típust jelent be. Az azonban nem egyértelmű, hogy ez már a második Leaf lesz vagy egy teljesen új villany-Nissan. Az új Leaf piacra dobása egyébként 2018-ra várható, bár a közös platform megjelenése kapcsán 2020-as dátumot említett a Renault-Nissan egy másik vezetője, így elképzelhető, hogy a közeljövőben csak erős típusfrissítést kap a Leaf. Mindezek mellett a Renault-Nissan szintén dolgozik egy elektromos minimálautón, amelyet 2,5 millió forint alatti áron dobhatnak majd piacra Ázsiában, elsősorban Kínában és Indiában. Ez lehet az ázsiai piacokon forgalmazott Renault Kwid is, amelyet már tanulmányautóként felkészítettek az elektromos üzemre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?