Már a Peugeot is egy kupé crossoveren dolgozik

Az új Peugeot állítólag a 4008 nevet kapja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre nagyobb a tolongás a prémium kategória alatti kupé crossoverek piacán, csak francia modellből immár négy kapható, az ötödik a Peugeot 4008 lehet.

Óriás a tolongás a szabadidő-autók és crossoverek piacán, ezért a gyártók rendre egy újabb bőr lehúzásával próbálnak kiemelkedni a konkurensek közül. A siker kulcsát most a lecsapott hátú szabadidő-autókban látják, ami sokáig csak a prémiumok játszóterének számított. Az ilyen modellek előnye, hogy nem a nulláról kell őket megtervezni, elég a már futó modelleket módosítani, így tett a Peugeot is.
Hirdetés
A 4008 (ha valóban ezen a néven jön) a 308 műszaki megoldásait használja, így itt is az EMP2 padlólemezre épül a modell, pont úgy mint a DS 4 vagy az Opel Astra L. A hajtásláncokat még titkolják, de különösebb meglepetés nem várható. Az 1,6 literes turbós benzinesre lehet számítani, ami többféle teljesítménnyel és elektromos segítséggel kerülhet az 4008-ba. A gyengébb verziók egy, az erősebbek két villanymotort kaphatnak, így az összkerékhajtás is megvalósul.
Hirdetés
A Peugeot az újdonságot áthidaló modellnek szánja, ami a 308 és a 3008 közötti űrt lesz hivatott betölteni. A kompakt modellnél tágasabbnak és sportosabbnak ígérik a 4008-at, de biztosan találnak még valamilyen eszközt (ár, tér, belső minőség), amivel távol tartható a 2017-es Év Autója díjat bezsebelő 3008-tól. A modellnek már most jó pár konkurense akad, országon belül a Citroën C4 és C5 X, a DS 4 és a Renault Arkana is ebben a ligában játszik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?