Már kigurult az 500 ezredik új Dacia Duster a gyárkapun!

2010-es piaci debütálása óta már több mint 1,7 millió Dustert gyártottak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két év alatt érték el az ötszázezres darabszámot Mioveni városában. A Dacia Duster második generációjából ugyanis ennyi készült azóta, hogy először megpillanthattuk a 2017-es Frankfurti Autószalonon.

A Mioveniben működő Dacia gyár dolgozói november végén üdvözölhették az 500 000. második generációs Dustert, amely egy Prestige felszereltségű, összkerékhajtású, 1,3 literes, 150 lóerős TCE motorral felszerelt változat volt. Az autóról még azt is elárulták, hogy egy francia vásárló rendelte.
Hirdetés
Természetesen, ha az első generációt is nézzük, akkor már 1,7 millió darab felett jár a legyártott Dacia Dusterek száma, amelyből a Magyarországra érkezett példányok száma meghaladja a 22 ezeret. A romániai gyárban pedig minden nap 1400 jármű készül, amelyből 1050 darab a Duster, márpedig ez a szám jól mutatja, hogy mennyire népszerű a típus a modellpalettán belül is.
A fő exportpiacok Franciaország, Olaszország és Spanyolország, de a Dacia termékcsaládot 44 országban forgalmazzák. „A siker alapja a kompetens, komoly és felelősségteljes csapatmunka, és ez elmondható a Daciaról is. A Duster a Mioveniben gyártott Dacia márka emblematikus modellje, amelyhez a Renault Csoport minden romániai csapata hozzájárul, és szeretnék köszönetet mondani nekik. Versenyképességünk fenntartása érdekében továbbra is támogatónak, felelősségteljesnek és szigorúnak kell lennünk. Vonzó, minőségi, versenyképes járműveket gyártunk, amelyek nagyon kedveltek vásárlóink körében. Ma Renault Nissan Mitsubishi Szövetség egyik legnagyobb gyárában építjük a jövőnket - mondta Miguel Oliver - Boquera, a Dacia-gyár ügyvezetőigazgatója az ötszázezredik Duster ünneplésekor
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?