Már Oroszországban is készülnek Mercedesek

Beindult a termelés Oroszország legelső Mercedes gyárában

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Mindig is fontos piac volt a Mercedes számára Oroszország, a gyártósor tervei is régóta értek már. A Moszkva melletti gyárból kigördülő összes autó az orosz piacra készül.


Régóta tervben volt a Mercedesnél, hogy Oroszországban telepít gyártósort, a munkálatokat nem egész két évvel ezelőtt el is kezdték. A gyár most készült el, a termelést pedig el is indították. A megnyitón az orosz elnök, Vlagyimir Putyin személyesen vett részt, valamint a kereskedelmi miniszter, Denis Manturov és a moszkvai régió kormányzója, Andrej Vorobjov is elkísérte, a Mercedest természetesen a vezérigazgató, Dieter Zetsche képviselte a hivatalos gyártásindításon.
Hirdetés

Az új, 85 hektáron elterülő Mercedes gyár Moszkvától mintegy 40 kilométerre épült fel, és ez az első lépcsője a márka globális növekedési terveinek, ami harminc országot fog érinteni. A Moszkva melletti gyárban egyelőre E-osztály szedánok készülnek, később SUV-kkal bővül majd a portfólió. A Mercedes számára mindig is fontos volt az orosz piac, hatalmas fejlődés, hogy mostantól az importról nem kell gondoskodniuk egyes modelleknél, az összes Moszkva mellett készülő Mercedes csak Oroszországban kerül értékesítésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?