Még csinosabb arccal tekint a világba a Renault Megane GC

Törlesztett egy adósságot a Renault, frissült a szedán Megane, azaz a GrandCoupé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavasszal varrta fel a Megane ráncait a Renault, ám akkor a GrandCoupé névre hallgató szedán kimaradt a buliból. Most pótolták az elmaradást.

Ugyanaz történt a lépcsőshátú Megane-nal, mint a testvéreivel, a ráncfelvarrások jól bevett trükkjeit alkalmazták nála is. Elöl új lökhárító és hűtőmaszk fedezhető fel, gazdagabb krómdíszítéssel, a fényszórók pedig full-LED-esek. Oldalról szemlélve csupán az új felnik jelentenek újdonságot, illetve az ajtókilincsek világítása. Hátul szintén nagyítóval kell keresni a változást, amelyek kimerülnek a LED-fényekben, illetve a két ál-kipufogóvégben. Digitális műszeregység jelent meg a vezető előtt 10,2 colos méretben, de új, kényelmesebb ülést is kapnak a Megane vásárlók. Továbbá az utastérben is megjelentek a krómdíszek, amik látványosabbá teszik az átgondolt ergonómiával megalkotott középkonzolt is. Motorfronton megjelent az 1.0 TCe három hengerrel, turbófeltöltővel és 115 lóerővel, illetve hatfokozatú manuális sebességváltóval. Mellette maradt még az 1.3 TCe 140 lóval 6 fokozatú manuális vagy 7 fokozatú duplakuplungos automataváltóval, azonban a kombiba és az ötajtósba kerülő konnektoros hibridről egyelőre mélyen hallgat a gyár, alighanem nem véletlenül, hiszen a négyajtós az árérzékenyebb piacoknak szól, ott pedig nehezen lenne eladható a hibrid. A dízelre vágyók viszont nem maradnak hoppon, mert az 1,5 literes Blue dCi is marad a kínálatban 115 lóerővel.
Hirdetés
Biztonság terén új az autót megállítani is képes adaptív tempomat, a gyalogosfelismerős vészfék, illetve a keresztirányú forgalomra figyelmeztető rendszer. A frissített Megane szedánok jövő év elején érkeznek meg a márkakereskedésbe, továbbra is a török gyáregységből, vélhetően továbbra is GrandCoupé névvel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?