Mutatjuk a VW új elektromos autóit!

Fedetlen lemezekkel láthatjuk a VW ID. modellcsaládjának két új tagját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az autók bemutatóit megelőző formaterv levédetési procedúra miatt buktak le új Volkswagen modellek, melyek között két új ID. elektromos autót is láthatunk.

Az új modellek bevezetését több hivatalos procedúra is megelőzi, egyik ilyen a formaterv levédetése, mely Kínában igencsak érdekesen zajlik. A gyártó köteles olyan fotót küldeni az autóról az Ipari és Fejlesztési Minisztériumnak, melyen teljes egészében látszik a kész autó. Ezeket a minisztérium publikussá teszi saját weboldalán, melyeket aztán bárki kedvére nézegethet, így bukott le a nagy bemutató előtt az ID. modellcsalád két új tagja, az ID.4 Crozz és ID.4 X.
Hirdetés
A Crozz a fehér, az X pedig a szürke, melyek között látszólag csak dizájnbeli különbségek vannak. Egyelőre nehéz megmondani, melyik lenne a városibb, és melyik a crossoveresebb kivitel, annyi biztos, hogy a Crozz az ID.3-hoz hasonló arcával egy fokkal hagyományosabb, európaibb külsővel rendelkezik. Méretadatok is kiderültek róluk, egyaránt 2765 mm-es tengelytávval és 1852 milliméteres szélességgel rendelkeznek, ám hosszban és magasságban minimálisan eltérnek. A Crozz 4592 mm hosszú és 1629 mm magas, míg az ID.4 X 4612 mm hosszú és 1640 mm magas, vélhetően a karosszériaelemekből és a hasmagasságból adódik az apró eltérés.
Hirdetés
Az új elektromos Volkswagenek alapját ugyanaz a moduláris MEB padlólemez adja, akárcsak a már bemutatott ID.3 esetén. Apró eltérés, hogy a motorkínálatban csak az erősebb, 204 lóerős villanymotor szerepel az ID.4 esetén, valamint NEDC szerinti 500 kilométeres hatótáv. Többféle felszereltséggel kezdik a forgalmazását, a fotókon is kétféle autót láthatunk mindkét modellből, a 1st Edition-t és a PRO-t, külsőleg apró eltérések vehetők észre, vélhetően felszereltségben lesz komolyabb eltérés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?