Nem Genfben, de 4 újdonságot is összetört az Euro NCAP

Négyszer 5 csillagot osztott ki az Euro NCAP

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Genfi Autószalon legfőbb sajtónapján tette közzé legfrissebb eredményeit az Euro NCAP, négy, még a szalonon is újdonságnak számító modell jellemzőiről tudósítanak.

Idén eddig még nem tört autót az Euro NCAP, ám év elején közzétette, hogy a tavaly vizsgáltak közül kategóriánként mely modellek voltak a leginkább biztonságosak. Első 2013-as eredményeit - kissé fura módon - a Genfi Autószalon első teljes sajtónapján hozta nyilvánosságra a biztonságtechnikai labor, a négy vadonatúj modell közül mindegyik ötcsillagos minősítést kapott.
A kisautók szegmensébe soroló elektromos Renault, azaz a Zoe nem csak utasait, az esetlegesen elgázolt gyalogosokat is kimagaslóan óvja a teszt szerint, az új, már hazai árakkal is rendelkező Skoda Octavia pedig utas- és gyermekvédelmével remekelt, s Euro NCAP Advanced díjakat is kapott sávelhagyásra figyelmeztető, városi koccanásgátló és a baleseti helyzeteket felismerő, egyebek mellet az övek előfeszítésével óvó, valamint a másodlagos ütközésektől védő rendszerei miatt.
Hirdetés
Tisztességesen szerepelt továbbá az új Toyota Auris és a szintén teljesen friss RAV4 is, bár esetükben az 5 csillagos összesített értékelés mellett nincsenek igazán külön említhető extra jellemzők, hacsak az nem, hogy 2013-as értékelés szerint kategóriájukban elsőként szereztek 5 csillagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?