Nem mindennapi Mercedes G-osztály került eladósorba

Akinek nem elég feltűnő az alap G-osztály, az most lecsaphat egy nyújtott kivitelre

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kiváló terepképességet és a luxust ötvöző Mercedes-Benz G-osztály hosszú verziója ugyan előbbit nagyrészt elvesztette, de a kényeztetés terén jócskán felülmúlja a gyári verziót.

A Mercedes állócsillagának számító terepjáróból számos különleges verziót készült, hol félig nyitott karosszériával, hol hat kerékkel bolondították meg a G-osztályt. A gyárilag sem szerény luxus pedig még tovább fokozható, ha például limuzint faragnak a G-osztályból. Az alapot adó G 63 AMG az eredetinél 75 centiméterrel lett hosszabb, amelynek összes centije a tengelytávot gyarapítja, a teljes hossz így 543 centire növekedett. A pazar utastérbe nagyobb ajtókon át vezet az út, ahol csupán két ülés kapott helyett. A bőrrel borított kabinban impozáns fotelekben tölthetőek a hosszú kilométerek, az elöl ülök - limuzinhoz illő módon - fallal vannak elválasztva, így semmi sem zavarhatja a hátul ülők nyugalmát. A hatalmas lábtérnek köszönhetően bárki kedvére nyújtózkodhat, esélye sincs elérni az elválasztó falat. Az utasokat prémium hangrendszer, beépített tabletek és pohártartók várják a fedélzeten, de a csomagoknak sincs rossz dolguk, ugyanis a poggyászteret teakfával borították.
Hirdetés
Az autós súlyát nem árulták el, azonban a 5,5 literes duplaturbós V8-asnak aligha okoz gondot a megnövekedett súly. A 23 colos felniken guruló luxusautót a 2017-es Genfi Autószalonon csodálhatta meg a közönség, azóta viszont nem sokat használták, mivel csak 600 kilométer került a fényűző G-osztály órájába. Az összesen tíz példányban létező modell ára a hosszal együtt jócskán megnőtt, centinként körülbelül egymillió forint a felár a gyári változathoz képest, így az új tulajdonosnak 165 milliós vételárral kell kalkulálnia.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?