Nyolcvanas évekbeli amerikai terepjáró lett a Toyota RAV4-ből

Már nemcsak Suzukiként, hanem régi Chevrolet-imitációként is megvehető a Toyota RAV4

Komoly ízlésficam vagy kreatív újragondolás? Egy japán cég bő három évtizeddel és egy földrésszel arrébb repítette azó Toyota RAV4 aktuális generációját.

Komoly stílusváltáson ment keresztül a RAV4, az első négy generáció lágyabb, gömbölyűbb vonalait az ötödik felvonás szögletessége váltotta fel. Egy kis japán cég ebből a szögletességből meríthetett ihletet, amire még rátettek egy lapáttal. A 2018-ban debütált RAV4 ezzel az átalakítással igazi időutazó lett, a nyolcvanas évek amerikai terepjáróira hajazó külsővel ruházták a fel a japán SUV-t.
Hirdetés

Az átalakítás leginkább a könnyebben módosítható műanyag részeket érintette, de így is döbbenetes a stílusváltás.

A hasonló átalakításairól híres Mitsuoka Motors a 35 évvel ezelőtti Chevrolet palettájáról inspirálódott. A krómban fürdő, négy lámpával előretekintő front a Chevrolet Suburban, illetve Blazer típusokra hajaz, a kor szellemében nappali menetfényekkel kiegészítve. A hátsóhoz is elért a tervezők keze, ide is jutott csillogó lökhárító, a hátsó lámpák viszont csak földrajzilag stimmelnek, ezek ugyanis a most futó Cadillacek tipikus világítótesteire hasonlítanak. Kétféle verzió készül, ami lényegében csak a kerekeiben különbözik egymástól: lesz egy alufelnis kivitel, illetve egy terepjárásra alkalmasabb acélfelnis, terepgumis Mitsuoka Buddy. A hajtáslánc nem változik, továbbra is a Toyota kétliteres benzinese és a 2,5 literes hibrid verzió hajthatja az anakronisztikus terepjárót. Az egyszínű fényezés mellett örömmel kétszínűre is fújják a Buddyt, olyan árnyalatok is szerepelnek a palettán, amivel RAV4-et még a Toyota szalon parkolójába sem engednének be szívesen. A modell november végétől rendelhető, addig az árak is titokban maradnak.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?