Ragyogó fényezéssel ünnepel a Nissan GT-R

Visszahozta az előd színét a modell 50. évfordulóját ünneplő Nissan GT-R

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Nissan idén két jelentős sportsikerét is megünnepli két elérhető modelljén. A legendás GT-R idén 50 évvel ezelőtt jelent meg, a jelenlegi kiadás klasszikus színt hozott vissza.

Egyelőre még várnunk kell bármiféle új sportmodellre a Nissantól, viszont meglévő két csúcsmodelljét sem hagyják, hogy elfelejtsük. Idén ráadásul fontos mérföldkőhöz érkezett a legendás GT-R sorozat, ugyanis éppen 50 évvel ezelőtt jelent meg a márkánál a jól ismert hárombetűs megjelölés. Akkor még a Skyline modelleken, ami egészen 2002-ig ki is tartott. A jelenlegi, a korábbi sémát követően R35-re keresztelt modell már csak a GT-R nevet viseli, mivel már nincs belőle gyengébb modell. A GT-R ünneplésére most egy dizájnban nagyot mutató különkiadást hozott a Nissan New Yorkba.
Hirdetés
A speciális kék fényezés neve Bayside Blue, ami legutoljára az R34-en volt elérhető. A speciális fényezési eljárás alatt kétszer hevítik fel a karosszériát, hogy a kívánt mélységet megkapják, a megjelenése így lehet káprázatos. A kék amúgy visszaköszön az egyedi felnik küllőin is, amiken felirat is hirdeti az egyediséget. A dekor szintén a klasszikus modellekre utal vissza, a belső pedig világos szürkében készült el, a márka szerint ezzel jelenítették meg a hajnali órákban látható ég színét. Hozzá karbonbetétes díszítést kapott és a legtöbb elérhető modellváltozathoz kapható lesz a csomag. Kicsit a technikához is hozzányúltak, titán kipufogórendszert kapott, a végeket pedig megégették, hogy kékre színeződjenek. A motoron nem változtattak, a 3,8 literes duplaturbós V6-os motor továbbra is akár 600 lóerővel is elérhető, valamint hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?