Részleteiben már látható, este debütál a Mercedes pickupja

Este már teljes egészében látható lesz az első prémium pickup, a Mercedestől

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma este mutatkozik be a Mercedes-Benz X-osztály néven várt első prémium pickup prototípusa. A premier Svédországban lesz, videón bárki megtekintheti.


Már tavalyi hír, hogy a Mercedes-Benz elsőként lép színre a prémiumgyártók közül a pickupok szegmensében. Bár a Mercedesszel szoros kapcsolatban álló, például a Citan kishaszonjárművet a Kangoo által egy az egyben adó Renault is kihozta idén Alaskan néven a maga platósát, a Mercedes X-osztály - még ha alapjaiban egyezik is majd a szövetség egy platósaival, jelentősebben el fog térni tőle, illetve az annak alapjául szolgáló Nissan Navarától. Egyelőre nem tiszta, hogy csak átgyúrt vagy teljesen önálló modell lesz. Az viszont biztos, hogy a Mercedes haszonjárműves üzletága dolgozott vele, állítólag a csillagos személyautóktól ismert komfortot, meg persze komoly teherbírást és vontatási képességet várhatunk tőle.
Hirdetés
Tavaly még úgy tudtuk, hogy a piacra csak 2020-ban várható a Mercedes középméretű, így a világ legtöbb országa számára kínálni tervezett pickupja, ám a mostani - még ugyan csak prototípust villantó - bemutató bizonyára előbbre hozza a szalonokba kerülést is. Az élő, a lenti videón is látható közvetítés 18:30-kor indul, bárki megtekintheti otthonában, vagy akár BMV-vel (busszal, metróval, villamossal) hazafelé utazva, hogy miként fog kinézni a Mercedes, most még csak részleteiben (a fenti videón) látható „trágyahordója”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?