Sportkocsihamisító üzem bukott le Brazíliában

Olasz sportautókat hamisító üzemre csapott le a rendőrség

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rossz hír annak, aki olcsón szeretett volna olasz sportkocsihoz jutni, a kedvező árú replikákat kínáló, magát legális prototípus-gyártónak nevező brazil üzemet ugyanis bezárták.

A Sao Paolo-i járműgyártó üzemre a rendőrség figyelmét két hónappal ezelőtt a Ferrarit és a Lamborghinit is képviselő Sao Paolo-i ügyvédi iroda hívta fel a figyelmet. A két vállalat korábban létrehozott egy olyan közös csapatot, amely kifejezetten a védjegyükkel fémjelzett hamisítványokat és származási helyüket kutatja fel. A csoport már több országban sikeresen lefülelt néhány illegális üzemet, hasonlóan a Santa Catarina-i gyártókhoz. A rajtaütés során 8 félkész hamisítványt talált a rendőrség, a gyártáshoz szükséges eszközöket, öntőformákat és az eredetihez megszólalásig hasonló alkatrészeket foglaltak le. A helyszínen két személyt, apát és fiát letartóztatták, akik szabadlábon védekezhetnek.
Hirdetés
A hamis Ferrarikra és Lamborghinikre specializálódott műhelyben rendelésre készültek az olasz sportkocsik, azonban a prémium kategóriás járműcsodákat kiöregedett négykerekűek kopott, de még használható alkatrészeiből építtették, az egyik replikába egy Chevrolet Omega motorja került. A hamisított sportkocsikért 13 és 18 millió forint közötti összeget kértek, ami persze töredéke az igazi változatokénak, ahhoz képest viszont jelentős összeg, hogy átlagos használt autók technikája lapult a megtévesztő köntös alatt. A hamisító bűnbanda mellett az üzem vásárlói sem lehetnek nyugodtak, mivel velük szemben is nyomozást indít a rendőrség, ha sikerül bebizonyítani, hogy a vásárlók tudatosan hamisított autókra adtak le rendelést, bár nehezen elképzelhető, hogy ezzel ne lettek volna tisztában. Egészen furcsa módon két vásárló is pert indított a műhely ellen, akik nem kapták meg időben a kamu sportkocsijukat. A brazil műhely által kért 18 millió forintos összegből igazi Ferrari is kapható, a hamisítványok helyett akár egy 2002-es évjáratú Ferrari 360 Modena is ékesíthette volna a megrendelők garázsát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?