Suzuki dagonya, versenyző RS Škodák és egy gyorshajtó Porsche

Ha vasárnap, akkor heti összefoglaló: mutatjuk, mi történt az autósvilágban!

Nyugodtan indult a február, de attól még nem állt meg a föld az autók alatt sem: mutatjuk azokat az autós híreket és sztorikat, amikről semmiképpen sem szabad lemaradnod!

Szokás szerint kezdjünk az üzemanyagárakkal! A héten kétszer is csökkentek az árak, ráadásul nem is csak elméletben: ne feledjük, az utóbbi hetek beszerzési árainak emelkedésekor a piaci átlagárak nem kúsztak felfelé, lényegében a töltőállomások árazása megvédett minket az emelkedéstől. Ennek ellenére amikor szerdán 10 forinttal csökkent a gázolaj, majd pénteken további 5 forinttal a benzin és 15 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi ára, akkor a piaci árak is követték a trendet.
Hirdetés
Nem csak a hetet indította a hétfőn kora reggel megjelent használtteszt, hanem egy négyrészes cikksorozatot is. A korosodó Toyota Celica bemutatása után ugyanis kiderült, hogy egy másik autó, egy közel tíz évvel idősebb elődmodell is jelen volt a teszt és a fotózás során. Új autókat is próbáltunk a héten, ráadásul két elektromos modellt, az egyik a Mazda MX-30 frissített, ám még nem a Wankel-motoros változata, míg a másik az Audi e-tron GT, avagy a négykarikás márka legerősebb elektromos kupéja volt.
Hirdetés
Off-road terén a Suzukié volt a főszerep, egy rendezvényen azt nézhettük meg, hogy mire képesek valódi terepen a SUV és terepjáró modellek a gyártó kínálatában. Ha szeretnéd megtudni, mire számíthatsz tőlük, akkor ide kattintva derítheted ki! Hírek terén a Volkswagen Csoport három nagyágyút is elsütött. Egyrészről kijelentették, hogy nem látnak fantáziát a hidrogén autóipari felhasználásában, másrészről pedig két ikonikus modell jövőjéről is lerántották a leplet. Kiderült ugyanis, hogy a Golf is villanyautóként él tovább a következő generációtól, illetve hogy az Audi A8 elektromos utódja egy már korábban bemutatott koncepció külsejét kapja.
Hirdetés
A Toyota sikertörténete is tovább folytatódott: a tavalyi évben a globális piacon is ők lettek a legkelendőbb márka, majd kiderült, hogy januárban Magyarországon konkrétan rádupláztak a Suzuki számaira. Emellett a Corolla Cross olcsóbb változata is debütált. Újabb rekorder gyorshajtót is fotóztak a rendőrök, a Porsche SUV volánja mögött szabálytalanul előző sofőrre is sokan voltak kíváncsiak. Ha te is tudni szeretnéd, hogy milyen büntetés jár ezért a mutatványért, akkor kattints ide! Szerencsére nem egy hasonlóan szabálytalan előzés közben történt az a szintén érdekes Amerikai eset, amely során egy Tesla kormánya csak úgy leesett a helyéről. A legolvasottabb cikkünk mégis egy kakukktojás, mivel nem ezen a héten, hanem a múlt hét legvégén került ki, így az igazi szárnyalásra csak most volt ideje: beszámoltunk egy videóról, amelyen az összes valaha volt RS Škoda összemérte az erejét, ide kattintva nézhetitek meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?