Takarékos: 1 liter benzinnel 2696 km-t mentek az egyetemisták

Új magyar rekord született a Shell Eco-marathonon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kecskeméti csapat Megameter III-as járműve új magyar rekordot, 2696 kilométert futott Rotterdamban egyetlen liter benzinnel.


Hétvégén Rotterdamban lebonyolították a Shell Eco-marathon futamait, és büszkék lehetünk a magyar egyetemista srácokra és lányokra, hiszen a Kecskeméti Főiskola Megameter III járműve korábbi teljesítményét túlszárnyalva 2696 kilométert tett meg egyetlen liter benzinnel, és ezzel összesítésben második helyen végeztek a benzines hajtású prototípusok kategóriáját régóta uraló francia Microjoule mögött. Teljesítményük fényét tovább emeli, hogy alig 137 km-rel mentek kevesebbet a győztesnél, viszont a harmadik helyezett finn csapatra majdnem 700 kilométert rávertek. Gratulálunk az új magyar csúcshoz!
Hirdetés
Szépen teljesített a győri Széchenyi Egyetem SZenergy névre hallgató csapata is, akik a napelemes Urban Concept kategóriában a második helyet szerezték meg 85,5 km/1 kWh-s teljesítményükkel. Középiskolás csapattól szép teljesítmény az elektromos hajtású prototípus kategória 19. helyezése, amit 175 km/kWh eredménnyel ért el a Kandó Kálmán szakközépiskola csapata. A fejlődési lehetőségeket azért jól jelzi, hogy ebben a géposztályban 732 km/kWh eredménnyel zárt a győztes egység.

A hidrogénhajtású prototípus kategóriában versenyző pécsi Team Orca utolsó helyen végzett 15 tagú mezőnyében 86 km/kWh-s teljesítménnyel. A legmélyebbre lógó orral azonban az Óbudai Egyetem SAP Racing Teamje érkezett haza, mivel a csapatnak - egyelőre általunk ismeretlen okokból - nem sikerült befejeznie a versenyt.
Ezúton is gratulálunk a Rotterdamban helyt állt magyar diákoknak, remélhetőleg jövőre sem lankad lejjebb a fejlesztések lendülete.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?