A weboldalunk külső szolgáltatója karbantartási munkálatokat végez szerverein július 25 23:30 és július 26 06:00 óra között. A karbantartás érintheti az oldal szolgáltatásait és elérhetőségét ez idő alatt. Megértésüket köszönjük!

Túlvállalta magát, finn segítséget kér a Mercedes

Népszerű az A-osztály, nem bírja az iramot a Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Máris 40 ezer rendelés érkezett a Mercedes új kisautójára, saját üzemeikben nem tudnak eleget gyártani, a Valmethez fordultak segítségért.


Bár többek között Észak-Amerikában még nem is kapható, máris több mint 40 ezer megrendelés érkezett az új, általunk a múlt héten kipróbált, itthon már rendelhető Mercedes A-osztályra, és a cég gyorsan belátta, hogy saját üzemeiben képtelen lesz kielégíteni a váratlanul nagy igényeket. Ahogy a Daimler AG igazgatósági tagja, Wolfgang Bernhard is utalt rá, a németországi, az A-t is gyártó rastatti és a hazai, jelenleg még csak a B-t termelő kecskeméti Mercedes-üzemek már így is teljes gőzzel dolgoznak, Rastattban például most készülnek a harmadik műszak beindítására. További saját kapacitás tehát már nincs, így a szükséges darabszám legyártása érdekében felkérték a legkülönfélébb autóipari megbízásokat (Porsche Cayman, Opel Calibra, Marussia B2, Renault Clio V6, Fisker Karma) teljesítő finn Valmetet összesen 100 000 A-osztály legyártására 2013 és 2016 között.
Hirdetés
Múlt héten az is kiderült, hogy az A-osztály alapjain a CLA sportautó mellett egy kompakt SUV-t is piacra dobnak, és ezeket a modelleket szintén Rastattban szeretnék összeszerelni. Emiatt a Mercedes 2012-13-ban közel 400 millió eurót fordít a rastatti autógyár bővítésére, és azt is bejelentették, hogy a kínai piacra kerülő kompakt autókat Kínában, a leendő vásárlókhoz közel fogják építeni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?