LANCIA ZETA

Futott kilométer: 150 000 km

Vegyes fogyasztás: 8 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Annak ellenére, hogy valamikor 1995-ben dobták piacra ezt a modellt, még ma is formás és nagyon gazdagon felszerelt. Kitűnő családi autó, sok extrával, jó vezetési élménnyel. Egy 6. sebességi fokozat simán elférne még benne, de ez tíz évvel ezelőtt még nem volt általános. Az alkatrész olcsó hozzá, könnyen javítható, szervízelhető. Az Alcantra bőr űlések nem feltétlen három gyermekes családnak találták ki, de meglepően jól bírják a strapát.

Használó

Születési éve: 1973

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: higgadt

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: varos

Gyerekek száma: 3

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: higgadt

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 9 liter

Fogyasztás országúton: 7 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 8 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 1 lerobbanás

Meghibásodás leírása: A benzinkutas benzint tankolt az autóba, amit csak későb vettünk észre pár km-rel később. Volt még a rendszerben bőven gázolaj. A porlasztócsúcsokat ki kellett cserélni és a motort is alaposabban át kellett vizsgálni. Ennek ellenére az autó motorja tökéltesen megy.Lerobbanás oka: hajtás / váltó 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Az egyik ékszíjfeszítő tárcsa csapágya ment tönkre nem sokkal azután, hogy megvettem az autót. A lerobbanástól kb. 200m-re volt egy Fiat/Lanca szervíz (Ausztriában) és kb 1,5 óra alat kicsarélték a tárcsát és a bordás ékszíjat.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: motor Javítás összege: 500000 Ft. Leírás: A benzinkutas benzint tankolt az autóba, amit csak későb vettünk észre pár km-rel később. Volt még a rendszerben bőven gázolaj. A porlasztócsúcsokat ki kellett cserélni és a motort is alaposabban át kellett vizsgálni. Ennek ellenére az autó motorja tökéltesen megy.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 100000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem