FORD FIESTA

Futott kilométer: 22 675 km

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Téli (Michelin Alpin 3) és nyári (Hankook) abroncsaim vannak, mindenik felnire szerelve. Beszereztem a Gumidirekt.hu által, vadonatúj állapotban.

Használó

Születési éve: 1943

Neme: ferfi

Vezetési stílusa: dinamikus

Döntően hol autózik: lakott_terulet,autopalya,orszagut

Lakóhely: budapest

Gyerekek száma: 2

Komfort, design

Utastér: tagas

Csomagtér: dinamikus

Ülések: kenyelmes

Használhatóság:

Rugózás:

Dinamizmus

Hogy megy? furge

Milyen kanyarban?

Költség

Megérte-e az árát? igen

Fogyasztás városban: 7.8 liter

Fogyasztás országúton: 6.5 liter

Fogyasztás autópályán:

Vegyes fogyasztás: 7 liter

Megbízhatóság

Meghibásodások száma: 1 alkalom , ebből 2 lerobbanás

Meghibásodás leírása: Még 3 éves korában az aksit ki kellett cserélni a Könyves Kálmán körúti szervizben. Ennek következtében az audio - rendszerét újra kellett kódólni. A gépjármű évente ellenőrzött, tehát szerviz garanciában van. Engem lenyűgöz a fürgesége, stabilitása a kanyarokban, a vezetési élménye. A fogyasztása a sebesség függvényében növekszik, de a vezetési élmény, és biztonságos előzés kárpótólja mindezt. A Ford Fiesta Fresh Plus gépjárművem nem eladó, és dinamikus vezetési stílusomnak tökéletesen megfelel. A nagy karosszériás személy gépkocsik általában a hátsó számtáblámat ismerhetik meg, ez pedig a 101 LE munkája. A fentiekről bárki meggyőződhet, ha 1596-os Ford Fiesta Fresh Plus gépkocsit vásárol. Tisztelettel a Tulaj. Lerobbanás oka: elektromos rendszer 1 alkalommal meghibásodás, a helyszínen oldódott meg Leírás: Alig féléves aksi lemerült, de a szerviz autó segítségével helyben megoldottuk a problémát. A második esetben 2010.11.14-én megint aksi probléma, de bevittem a szervizbe saját lábán, és aksi csere következett. Az aksim 43 Ah, és annyira passzol a tartójában, hogy nagyobb méretű nem is jöhet számításba a szerelő véleménye szerint. Ez számomra eléggé bosszantó, mert a kicserélt gyári aksira is egy év garanciát adtak.

Mi volt a legjelentősebb hiba?: Hiba oka: elektromos rendszer Javítás összege: 36000 Ft. Leírás: Az első éves szerviz alkalmával ellenőrzött és cserélt alkatrészek(olaj és szűrő, polen betét, levegő szűrő) végösszege 37000 Ft. A második szerviz alkalmával ez tétel már 40000 Ft. A harmadik éves szerviz végösszege 51000 Ft. Hangsúlyoznám, hogy az aksi csere 36000 Ft-os tétele, valamint a szony rádió 10000 Ft-os javítása nincs beleszámolva. Tehát autó nyújtotta kényelem kemény forintokba kerül.

A legjelentősebb hiba javításának összege:

Km óra állása a legjelentősebb hibánál: 50000 Km

Volt-e visszatérő vagy nehezen megoldott hiba?: nem

Visszatérő hiba leírása:

Kell-e olajat utántölteni a kötelező szervizelések között? nem