Ebből a Lexusból fogy majd a legtöbb itthon?

Mutatjuk a Lexus "kisautójának" az árait!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Lefelé terjeszkedik a Lexus, ahol alig akad ellenfele. Ezért arra számítanak a Lexusnál, hogy az LBX-ből volumen modell lesz itthon.

Már csak azért is magabiztosak a Lexusnál az LBX-szel kapcsolatban, mert a prémium szegmensben masszívan növekedtek az eladások az utóbbi években. Ráadásul alig akad ellenfele a TNGA- B, tehát a kisautó platforma épülő autónak. Igen, ez valóban ugyanaz a platform, amelyre a Toyota Yaris Cross épül, ám az LBX tengelytávolságát 2 centivel megnyújtották, míg a szélességét 6 centivel növelték, tehát ez mindenképp tágasabb autó a platform-rokonhoz képest.
Hirdetés
Amellett, hogy az LBX lefelé bővíti a Lexus kínálatát, ezt a modellt kimondottan Európa számára fejlesztették, illetve fiatalabb vásárlóközönséget céloznak vele. Egyelőre még itthon is csak statikus bemutatót tartottak, hiszen a sorozatgyártás novemberben kezdődik Japánban, az első példányok pedig februárban érkeznek a hazai márkakareskedésekbe. Amelyeknek az lesz a feladata, hogy sikerrel teljesítsék a 300 darabos eladási tervet 2024-re. Mielőtt elárulnák az LBX árait, gyorsan fussuk át, amit eddig tudni lehet róla. Kezdjük a nevével. A hárombetűs típusjelölés ugye ritka a Lexusnál (eddig csak szupersportautó, az LFA kapott ilyet), ezzel is hangsúlyozzák az autó különlegességét. Formavilága illeszkedik a márka aktuális modelljeihez, persze az orsó formájú hűtőmaszkot az autó méreteihez igazítva. A karosszéria hosszúsága egyébként 4,19 méteres, szélessége 1,82 méter, magassága pedig 1,45 méter, a már említett tengelytávolság pedig 2,58 méter. Bent a Lexushoz méltó prémium hangulat fogadja a vezetőt és utasait. Előbbi 12,3 colos digitális műszeregységnek örülhet, míg a középkonzolon egy döntött 9,8 colos érintőképernyőről vezérelhető az infotainment rendszer. Természetesen a Tazuna koncepciót itt is alkalmazták, tehát a kezelőszervek mindig a vezető közvetlen közelében helyezkednek el, kezelésük intuitív, nem vonják el a figyelmet a vezetésről. Hátul már érezhető, hogy ez egy B-SUV. Nem kényelmetlen, de inkább gyerekenek ideális, míg a csomagtér alapból 332 literes.
Hirdetés
A forgalmazás egyetlen hajtáslánccal kezdődik, ez pedig az 1,5 literes full hibrid, 136 lóerővel és 185 Nm forgatónyomatékkal, eCVT sebességváltóval. Viszont többféle hangulatú felszereltségi szintet hoztak létre elegánstól a sportosig, hogy a személyre szabhatósággal is szélesebb vásárlóközönség igényeinek felelhessenek meg. Na, de jöjjenek az árak. Az alapváltozat 11 990 000 forintról indul. Az Elegant alapára 13 990 000 forint, az Emotion felszereltségi szint 14 490 000 forint, a Cool 14 690 000 forint, a Relax pedig ugyanennyi. Azonban a piaci bevezetéskor egy 30 darabos limitált széria is elérhető, amelynek egyedi külső és belsőstílusjegyei egészen 17 590 000 forintig lövik fel az árát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.08.10. at 00:53
    Permalink

    Ez már vicnek is rossz, 17 millió egy gyenge alulmotorizált borzalmas e-cvt felszerelt miniautóért?
    10 millió körül már a mazda cx-30-at megkapom erősebb motorral, nagyobb csomagtérrel, és világklasszis 6-os kéziváltóval. Nem mellesleg szebb színnel 🙂
    Ok 12m körül indul a fapados..de mazdából 13-14m közt már full extrás 180le feletti gépeket kapunk..autószerű élménnyel..

    • 2023.08.10. at 06:59
      Permalink

      Nyilván nem az őshonos európai vásárlókra lőnek, hanem az ide szakadt – főleg ázsiai, kisebb részben orosz/ukrán – bevándorlókra, akik körében nagyon mennek a Lexus SUV-k.
      Amit leírtál nyilván áll, hogy a tudatos vásárlói szemszögből nincs sok létjogosultsága egy ilyen típusnak, de gyártói oldalról meg kihagynád a lehetőséget, hogy a Yaris technikát 5-6x árréssel áruld? Ha a tervezett darabszámnak csak a felét eladják már akkor is pezsgős-kaviáros bulit csaphatnak a Toyotánál.

Vélemény, hozzászólás?