Szeptemberben érkezik a Renault Scenic villany-SUV

Szabadidőautóként tér vissza még egy ikonikus név a Renault-nál, kizárólag elektromos hajtással

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptember elején mutatják be a Renault következő nagy dobását, ami ismét egy megemelt villanyautó lesz, ismerős névvel. Íme minden infó, amit eddig tudunk az új Scenicről!

Megkezdődött a következő generációs Renault Scenic prototípusainak közúti tesztelése. A Megane E-Tech Electric és a Nissan Ariya CMF-EV platformjára épülő villanyautó szeptember 4-én mutatkozik be, a most közzétett képek alapján közel áll majd sziluett terén az alapjait adó Scenic Vision Concept tanulmányhoz. A gyártó azt is elárulta, hogy ilyen álcában több prototípust is szabadjára fognak engedni a közeljövőben, természetesen tesztelés céljából.
Hirdetés
Már az is nyilvános, hogy az új Scenic képviseli majd a legkomolyabb lépést a karbonsemlegessé válás terén a gyártó életében, ám a Renault ezzel kapcsolatban még nem ismertette a részleteket. Ugyanígy titkosak a hajtáslánc pontos adatai, ám nem érdemes elfelejteni, hogy a koncepició is a Megane villanyautó erősebbik hajtásláncát vette alapul, igaz ott egy hidrogén üzemanyagcellás hatótávnövelővel is kísérleteztek a franciák.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?