Így fognak kinézni a következő generációs Toyoták?

A Toyota is megmutatta, hogy mivel készülnek a Tokiói Autószalonra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A jövő elektromos crossoverét és látványos sportautóját is viszi a Toyota a 2023-tól Japan Mobility Show néven megtartott Tokiói Autószalonra. Mutatjuk, mit tudunk a futurisztikus formájú koncepciókról.

Már csak napok vannak hátra a 2023-tól új néven futó Tokiói Autószalon megnyitásáig, a Toyota azonban tovább fokozza a kedélyeket, két előzetessel. Egyrészről egy szokványos méretekkel rendelkező, ötajtósnak tűnő elektromos crossovert villantottak meg FT-3e néven, Ezt a nevet az Egyesült Államokban már le is védette a gyártó. A beharangozó alapján a személyre szabhatóság lesz majd az igazi újdonság ebben a modellben. A névadás is érdekes, a hagyományokhoz illően az "FT" a "Future Toyota" rövidítése, a "3" az autó méretét jelöli, az "e" pedig az elektromos hajtásláncra utal.
Hirdetés
A másik, szintén érdekesnek ígérkező koncepció az FT-Se névre hallgat, a látvány alapján pedig egyértelműen egy sportmodell lesz. Az "FT" itt is a jövő Toyotáját jelenti, ugyanúgy az "e" is az elektromos hajtásláncra utal, az "S" pedig valószínűleg sportautót jelent. A kétajtós kupét kívül-belül GR plakettek díszítik, Toyota logót konkrétan nem is látni rajta. Ennek a tanulmánynak is elsősorban a bal hátulját tárta elénk a Toyota, ám az FT-Se-ről is akad egy második fotó, amelyen a teljes sziluett helyett a műszerfal egy fontos részlete látható. Sem a Suprához, sem pedig a GR86-hoz nem hasonlít az új műszerfal, a Toyota egy teljesen egyedi dizájnt adott az újdonság belterének. A hangsúly egyértelműen a különleges formájú kormánykeréken van, amely felett kell elnéznie a sofőrnek a digitális műszeregységre. Ezt a kijelzőt két másik is kiegészíti, jobbról a szokásos infotainment kapott helyet, balról pedig valószínűleg egy extra műszeregység mutat a versenypályán hasznos információkat. Ennél persze jóval pontosabb adatok is érkeznek a közeljövőben, várhatóan október 25-én vagy 26-án, a Tokiói Autószalonról, ahol a Toyota teljes valójában bemutatja majd a tanulmányokat.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?