Ez lesz a Mazda MX-5 villanyos-wankeles jövője?

Látványos sportautó koncepciót villantott a Mazda

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Japan Mobility Show rendezvényen a frissített MX-5 mellett a Mazda bemutatta a MAZDA ICONIC SPkoncepcióautót, amely a kettős bolygódugattyús hajtásláncot és az EV platformot ötvözi.

Talán nem a jövőbeli MX-5-öt vetíti előre a Mazda új koncepcióautója, hiszen sokkal inkább az RX-modellekre hajaz. Dögös külseje mellett a lemezek alatt rejló technika is megér néhány szót. A koncepció fontos eleme az alacsonyra tervezett súlypont, amelyhez nélkülözhetetlen, hogy a kompakt bolygódugattyús motort az autó közepén helyezték el. A kétrotoros bolygódugattyús motor azonban csak hatótávnövelőként üzemel, hiszen a kerekeket villanymotor mozgatja. Azonban a Wankel-motor többféle üzemanyagot, köztük hidrogént is képes elégetni, így ha az akkumulátor töltése megújuló energiából származó elektromos árammal történik, akkor gyakorlatilag szén-dioxid-semlegesen lehet vele közlekedni.
Hirdetés
Masahiro Moro, a Mazda elnök-vezérigazgatójának szavaiból is inkább arra lehet következtetni, hogy az MX-5 mellé érkezhet egy ilyen különleges sportautó: „Rajongunk az MX-5-ötért, és a világ is imádja az MX-5-öt. Az elektrifikáció korában eltökélt szándékunk, hogy életben tartsuk a vezetés örömét, amelyet az MX-5 is nyújt, a MAZDA ICONIC SP-vel együtt, amely a kettős bolygódugattyús EV hajtásláncával a mi álommegoldásunk. Egy álom, amelynek megvalósításáért keményen fogunk dolgozni. A Mazda mindig olyan járműveket fog alkotni, amelyek emlékeztetik az embereket arra, hogy az autózás színtiszta öröm és az életük nélkülözhetetlen részét képezi."
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?