Így szerepelt az ID.Buzz a jávorszarvasteszten!

Nagyon lassan kellett menni a VW villanybuszával, hogy ne találja el a bójákat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagy, magas és elektromos, így érthető, hogy miért nem szerepelt a legjobban a Volkswagen elektromos kisbusza a hirtelen kikerülőmanőver tesztjén.

201 lóerővel és 10 másodperc feletti 0-100 sprinttel aligha versenyautó az ID. Buzz, még a rövid tengelytávos változatra is nehéz lenne ráhúzni, hogy sportos. Éppen ezért nem is célja, hogy agilis élményautó legyen, érezhetően egy hatalmasra pumpált Volkswagen elektromos személyautóként viselkedik. Így egyáltalán nem meglepő, hogy a km77.com csapatának legfeljebb 71 km/órával sikerült végrehajtania vele a jávorszarvas-tesztet, ami - tekintve, hogy 77 km/óra felett tekinthető sikeresnek a mutatvány - nem a legjobb eredmény.
Hirdetés
Fontos azonban megjegyezni, hogy a szlalom és a kikerülőmanőver is lényegesen jobb eredménnyel zárult, mint a belsőégésű motoros rokon, a T7 Multivan esetében, ráadásul az ID. Buzzhoz hasonló, elektromos kisbusz jellegű konkurensek is sorra rosszabb eredményeket produkáltak a spanyolok tesztjein. Ennek ellenére, mivel a sávok szélessége, illetve a sebességhatárok is azonosak az ehhez hasonló, nagyobb és nehezebb autók esetében is, így bukásnak tekintendő az ID.Buzz eredménye. A tesztről készült videót alább láthatjátok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?