100 darab készül a befejező Civic Type R-ből

Véget ért a 4. generációs Honda Civic Type R gyártása, Black Editionnel ünnepelnek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A japán hot hatch gyártása a végéhez ért, a 4. generációs Civic Type R utolsó 100 darabja különleges lesz. A Black Edition modellek első darabjai már el is indultak a kereskedésekhez.


Hamarosan végéhez ér a legutóbbi Honda Civic Type R gyártása, a swindoni gyártósoron már a befejező Black Edition modellek összeszerelését kezdték el. Az angliai gyártósor látja el a világ minden országát - még Japánt is - az ötajtós Civickel, Type R-ből csupán 2500-at terveztek az Egyesült Királyságban forgalomba helyezni, a Black Edition ennek a szériának az utolsó 100 darabja, az első kész autók már el is indultak a kereskedésekhez.
Hirdetés
A Type R Black Edition a GT felszereltségen alapszik, de tagjait különleges színösszeállításban gyártják le. Az alapszín természetesen a fekete, az utastér is szinte koromsötét, csak a piros szegésű ülések és néhány piros kiegészítő dobja fel. Kívül a hatalmas hátsó szárny végei kaptak piros fényezést, teljesítményszinten viszont nincs változás. Ugyanúgy 310 lóerőt teljesít, ahogy a többi Type R, és az ára sem magasabb a GT-énél. A swindoni üzem hamarosan átáll a 10. generációs Civic gyártására, ha hihetünk a pletykáknak, akkor az új, 5. generációs Type R-t pedig még idén megismerhetjük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?