233 km/óra egy 30 éves Civicben: élmény vagy rettegés?

Ilyen, amikor a sportkipufogós Civic nem csak hangos: végsebességteszten egy Type R motoros EG!

Nem csak a dobhártyádat szakítja ki, hanem a sebességmérőt is kiakasztja ez a 30 éves Honda Civic: íme a bizonyíték, hogy nem csak alapmotorral tud hangos lenni az ikonikus ferdehátú!

Mindenki ismeri az érzést, amikor a kályhacsőtől hangos, vágott rugótól alacsony, kellően öreg Honda Civic fiatal sofőrje elrúgja a lámpánál, és bár a hangjára a holtak is felébrednek, a megmozdulást nagyítóval kell keresni. Na ez a videó éppen az ellenkezőjéről tanúskodik: Egy nagyjából 10 évvel újabb Type R motorját lógatták ebbe az EG generációs, tehát 1991 és 1995 között gyártott Civicbe, hogy igazi Autobahn-fegyver legyen. Alább találod a videót: te mernéd a végsebességéig nyomni ebben az öreg karosszériában?
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2023.12.11. at 09:42
    Permalink

    Ilyet csak olyan kérdez, aki nem ült még Civicben és nem ismeri. Ezek a Civicek alacsonyabbak és szélesebbek, mint más velük egy kategóriába eső autók. A futóművük is támogatja a nagyobb sebességet akár kanyarban is. Ha egy ilyen Civicbe beraktak egy Type R motort, biztos hogy még javítottak az amúgy is jó gyári felfüggesztésén és komolyabb féket is tettek bele, úgy hogy a válasz: IGEN, szívesen kipróbálnám.

Vélemény, hozzászólás?