300 felett hajtották a V12 BMW-t, ami még nem is a végsebessége

Ilyen érzés a német autópályán a BMW M760Li leszabályzását meg sem közelítve 300-zal száguldani

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német autópályára legtöbbször végsebesség-tesztekre viszik az autókat, ám az M760Li-nek ehhez - a meglepően kevés idő ellenére - igen nagy távolság kell. Jelen teszt során egyszer sem volt ennyi szabad tér, de még így is megvolt a 300 feletti száguldás.

Az alábbi videóban megfigyelhető motorbőgés hallatán még én - az unalmas családi autók szerelmese - is bánom, hogy kihalófélben vannak a V12 erőforrások. Pedig sajnos ez a helyzet: hiába repíti játszi könnyedséggel a hatalmas luxusautót 300 kilométeres óránkénti sebesség fölé a hajtáslánc-remekmű, már most is csak alig-alig találkozhatunk ilyesmivel a gyártók kínálatában. Szerencsére a BMW még valahogy szorít helyet az efféle csodáknak a kibocsátási kvótájában, ebből a videóból pedig az is jól látszik és hallatszik, hogy miért.
Hirdetés
A 6,6 literes V12-vel megpakolt luxusgép papíron is brutális adatokkal kecsegtet: legfeljebb 585 lóerővel és 850 Nm nyomatékkal képes mozgatni a közel 3 tonnás maximális tömegű, de üresen is 2,2 tonnás kasznit. Mindez még a súly ellenére is jóval több, mint amire bárkinek, bármikor valóban szüksége lenne, ezt azért a legnagyobb adrenalinfüggőknek is be kell látni. Azt sem szabad viszont elfelejteni, hogy ez a hajtáslánc még a rongyrázáshoz is felesleges, bőven megteszi egy szerényebben motorizált hetes is, ha valakinek csak mutogatni kell. Ez az autó bizony tagadhatatlanul az élményért is készült, nézzük hát, hogy teljesített az AutoTopNL videójában!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?