A BMW még mindig nem adta fel a harcot a belsőégésű motorokért?

Állítólag még egy generációnyi belsőégésű motort fejleszt a BMW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Benzines és dízel is készül majd a BMW utolsó motorcsaládjából, amelyet jelenleg fejlesztenek, legalábbis a Handelsblatt információi szerint.

Nemrég számoltunk be róla, hogy a németek és az olaszok megpróbálják megfúrni a 2035-ös tiltást, ám egyelőre még csak terveket hallani. Mondhatni: jelenleg nem áll túl jól a szénája a villanyautók ellenzőinek. Ennek ellenére a BMW új motorgenerációt fejleszt a visszalévő néhány évre, ráadásul négy, hat és nyolc hengerrel is, a gyártó szabadidő-járműveibe, legalábbis a németországi Handelsblatt információi szerint.
Hirdetés
Bár hivatalos megerősítés nem érkezett a bajoroktól, a Handelsblatt pletygái jelentős többségben bizonyultak igaznak, és ha azt nem is erősítették meg, hogy teljesen új motorgenerációval készülnek, azt már többször is hallhattunk, hogy fognak még új motorváltozatokat bemutatni. Frank Weber, a gyártó fejlesztési igazgatója is mondott már hasonlót tavaly télen, illetve a vásárlói igények is azt mutatják, hogy megéri a lehető legtovább megtartani ezeket a motorokat, akár további fejlesztések nélkül is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?