A Porschét nem érdeklik az elektromos GT-k

Az elektromosság ki van zárva a Porsche GT-k esetében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A német gyártó nem kér az elektromos vagy hibrid meghajtású GT járgányokból.

Bár manapság már a Porsche kínálatában is sorra érkeznek az elektromos illetve hibrid modellek – gondoljunk csak a Porsche Panamera 4 E-Hybridre, vagy a Porsche Taycanre – a GT-között egyelőre biztosan nem lesznek ilyen járművek.
Minderről a Porsche GT divíziójának első embere, Andreas Preuninger számolt be az Autocars magazinnak. „Akad néhány olyan ötlet, ami ebbe az irányba mutat a normál sportautóknál, de nem a GT autók esetében.” – szögezte le a szakember.
Hirdetés

Preuninger azt is hozzátette, hogy a márka több mainstream modelljénél már eljátszadozott az elektromos meghajtás gondolatával, és bizonyos esetekben ezeket tettek is követték. Mindazonáltal a Porsche és a GT-k hitelességén esne csorba, ha ezeknél a járműveknél is felütné a fejét az elektromos, illetve hibrid megoldás, ezért ott inkább maradnak a belső égésű motoroknál.
„Szerintem teljesen rendben van, ha a Porschén belül három pillérre összpontosítunk: a hibridre, a teljesen elektromosra és a hardcore, tipikus sportautókra. Ferry Porsche mondta egyszer, hogy a Földön az utolsó autó egy sportkocsi lesz majd, és biztos vagyok benne, hogy igaza van. Szerencsére a döntéshozó testületünk támogatják az olyan GT-projekteket, amik a tiszta Porsche vonalat képviselik, mint amilyen a 911-es is volt.” – tette hozzá Preuninger.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?