Annyi a legkisebb tolóajtós Fordnak

Leállítják a Ford B-Max gyártását, kell a hely az EcoSportnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az egyterű fazon ma már nem divat, pedig a Fordnak van belőle bőven. Persze ott vannak a crossoverei is, egyik miatt most repül a legkisebb tolóajtós.


A 2000-es évek elei MPV, vagy egyterű divat a 2010-es évekre erősen hanyatlani kezdett, mára pedig egyáltalán nem menő a kisbusz fazon. A Ford viszont erősen erre játszott, mikor a MAX szériát minden irányban kibővítette, most pedig kezdhetik elkaszálni őket. A legkisebb (és legkevésbé népszerű) B-MAX gyártása szeptemberben véget ér, a Fiesta alapjaira készült különleges, B-oszlop nélküli tolóajtós kisautó helyett a romániai gyárban a frissített EcoSportot fogják gyártani.
Hirdetés
Az apró B-MAX nem volt különösebben sikeres széria, a 2012 óta gyártott egyterű túl kicsi családi autónak, annak ellenére, hogy praktikus. A szintén Fiesta alapra épülő EcoSport a ma divatos SUV fazont követi. Mivel amerikai modell, az európai kínálatból kicsit kilóg anyaghasználat szempontjából, a frissített kiadás vélhetően precízebb lesz. Így is különös ütközésre számíthatunk a Ford palettáján, mivel az EcoSport mellett az új Fiestából készül hangyányit emelt, körbeműanyagozott terepes változat is, Active néven.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?