Első hivatalos képen a Range Rover Velar

Íme a Land Rover család friss kupé-SUV-ja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Genfben már mindenképp ott lesz, addig grafikákkal és képpel hergel a Land Rover. Velar néven érkezik a Range Rover paletta kupé-SUV-ja.


Igaznak bizonyultak a korábbi pletykák, tényleg Velar néven, tényleg az Evoque és a Sport közti űrt hivatott kitölteni a Range Rover paletta idén debütáló tagja. Ahogy azt korábban is tudtuk, egy kupé-SUV fejlesztésébe kezdett a Land Rover, ami a Porsche Macan ellen indulna harcba - hasonló lecsapott tetővonallal és kupés farral. A most közölt grafikákon egyértelműen pozicionálják helyét a Range Roverek között. Alapját a Jaguar F-Pace IQ platformja adhatja, ám egyéb infókra egészen a Genfi Autószalonig kell várnunk, ahol először mutatkozik nagyközönségnek a Velar.
Hirdetés
"Az avantgárd Range Rovernek hívjuk. A ragyogás, a modernitás és az elegancia új dimenzióját hozza a márka számára." - tette hozzá Gerry McGovern, a Land Rover vezetőtervezője. "A Velar név az első Range Rover prototípusokig vezet vissza, 1960-ba. Amikor a fejlesztőknek el kellett rejteni a 26 előszériás Range Rover valódi személyiségét, a Velar nevet adták a terepjáróknak, ami latinul fedezéket, álcát jelent." Azt is hozzátette, hogy ennyire városra optimalizált SUV-t még nem gyártottak, ezzel arra utalva, hogy a Velar valószínűleg minimális terepképességgel rendelkezik majd. Brit források szerint eleinte a Ford V6-osait kaphatja, később a Land Rover sorhatos benzines és dízel erőforrásai válthatják. Egy 295 lóerős négyhengeres benzinessel megtámogatott plug-in hibridre is számíthatunk. Bővebb információkkal Genf után leszünk gazdagabbak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?