Euro NCAP: záporoztak az 5 csillagok, csak egy BMW kapott négyet

A két Volkswagen mellett egy BMW, egy Lexus és egy Renault is falnak csapódott a törésteszten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Lexus NX, a BMW 2, az elektromos Renault Mégane E-TECH Electric és két Volkswagen, a Polo és Taigo biztonságát vizsgálta az Euro NCAP.

Elég vegyes csapattal vágott neki legújabb töréstesztjének az Euro NCAP. A mezőnybe két kisautót, egy hibrid prémiumot, egy sportos germánt és egy elektromos franciát is beválogattak, csúfos végeredményt egyik autós sem produkált. A felnőttek biztonságára a két legolcsóbb modell vigyáz a legjobban, a VW Polo és a friss Taigo 94%-os eredményt ért el, de egyik típus sem csúszott 80% alá. Ha a gyerekek biztonságáról van szó, akkor a Renault-ot érdemes választani, a 88%-os eredmény (egy hajszál híján) a dobogó legfelső fokára emeli.
Hirdetés
A gyalogosoknak érdemes messziről elkerülni az elektromos Mégane-t, a legkevésbé az elektromos Renault bánik jól a "lábbusszal" közlekedőkkel. Érdekesség, hogy nem a kicsi és alacsony építésű Polo végzett az első helyen, hanem a Lexus NX, hiába SUV felépítésű a japán versenyző. A balesetelkerülő rendszerek terén szoros versenyről nem lehet beszélni, a Lexus magasról tekint le a többi résztvevőre. A BMW négy csillagja néhány biztonsági berendezés hiányából fakad. A bajor kupéban nincs medencéket védő légzsák, és annak sincs akadálya, hogy az elöl ülők egymásnak csapódjanak egy baleset során, illetve az anyósülésen nincs Isofix rögzítési rendszer. Összességében az öt modell jól vizsgázott, a karosszériák megfelelő biztonságot adnak, egyik autóban sem érte túlságosan nagy erőhatás az utasokat, a biztonsági rendszerek is jól vizsgáztak.
Hirdetés
A legújabb Euro NCAP törésteszt-eredmények
Modell Euro NCAP eredmény Felnőtt-védelem Gyerek-védelem Gyalogos-védelem Balesetelkerülő rendszerek
Lexus NX 5 csillag 83% 87% 83% 91%
BMW 2 Coupé 4 csillag 82% 81% 67% 64%
Volkswagen Taigo 5 csillag 94% 84% 71% 70%
Volkswagen Polo 5 csillag 94% 80% 70% 70%
Renault Mégane E-TECH Electric 5 csillag 85% 88% 65% 79%
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?