Frissül a Mercedes-Benz S-osztály

Megszépül a Mercedes-Benz zászlóshajója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kívülről, biztonság terén és motorikusan is fejlődik a Mercedes-Benz S-osztálya a közelgő ráncfelvarrással, amely áprilisban debütál hivatalosan.


Másfél éve érkezett a piacra az új BMW 7-es sorozat, az Audi július 11-én mutatja be az új A8-ast. Ezek tekintetében a Mercedes-Benz sem tétlenkedhet, áprilisban rántja le a leplet a ráncfelvarrott S-osztályról. A stuttgartiak zászlóshajtója 2014 óta van piacon, így a modellciklus felénél rá is fér egy kis csinosítás. Nagy változtatásokra természetesen nem kell számítani. Kívül a lökhárítók és a lámpák módosulnak, az utastérben főként a vezetőt támogató rendszerek bővülése várható. Hasonló extrák és autonóm funkciók várhatóak, mint amiket az új E-osztályban már megismerhettünk.
Hirdetés

A legnagyobb újdonság a motorháztető alatt rejlik. A frissített S-osztály megkapja a legújabb M 256 kódjelű sorhatost, amely a V8-asok teljesítményével vetekszik, ugyanakkor lényegesen takarékosabb. A 408 lóerős és 500 Nm forgatónyomatékot mozgósító blokk amellett, hogy elődjénél erősebb lett, 15 százalékkal kevesebb CO2-t juttat a levegőbe. Új 4,0 literes biturbó is megjelenik a palettán, amely 476 lóerőt és 700 Nm-t szabadít majd az aszfaltra. Dízelfronton az OM 656 jelű blokk 313 lóerőt nyújt majd, ami lényeges előrelépést jelent az OM 642-es 258 lovas teljesítményéhez képest.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?