Ilyen se volt még: Volkswagen Golf GTE, sőt Evo

GTE lesz a konnektoros hibrid Volkswagen Golf

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Úgy tudni, GTE utónévvel jön még idén a plug-in hibrid Volkswagen Golf, amiből egy hardcore R Evo kivitel is készülhet.


A túlnyomó többségnek egy egy mezei GTI is sok a maga 220-230 lóerejével, de a 300 lovas és már összkerekes Golf R végképp túlmotorizált és az a liga, hogy minek, hova, miért?! Miért ne. A motor ugyanaz a 2,0 literes, 4 hengeres turbó EA888, viszont - pletykaszinten - szerény 370 lóerőre húzva. Hogy mondjuk a 360 lovas A 45 AMG-nek is odapirítson. Mellé a 6 fokozatú DSG és a Haldex 4Motion alap, viszont jó hír, hogy tuningnak a tömegcsökkentést is bevetik, így aztán biztos durván fog gyorsulni a Golf R Evo. Nyilván szénszálas műanyagok használatával, és hát a polgárpukkasztó magas ár is garantált. Valahogy így néz majd ki? Meglátjuk. Premier Pekingben, áprilisban. A boltokba csupán 2015 végén, 2016 elején kerülhet.
Hirdetés

Kiderült közben, hogy GTE (E, mint Electric) lesz a plug-in hibrid Golf utóneve. Hogy szépen illeszkedhessen a sportos GTI/GTD vonulatba. Forgalmazása már idén megkezdődhet. PHEV-technikája, benzin-elektromos hajtáslánca az, amit az Audi A3 e-tron és a SEAT Leon Verde is használ, összteljesítménye bő 200 LE, nyomatéka 350 Nm, 100-as sprintideje 7,6 mp, végsebessége 222 km/óra, váltója spéci DSG, emissziómentes hatótávja 50 km, fogyasztása 1,5 l/100 km körüli lehet majd. Akinek ez nem elég zöld és nem elég drága, annak meg ott az e-Golf ugyancsak idei debütálással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?