Íme az Év Autója Opel emblémával

Végre lepel nélkül az Opel Grandland X

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bőven Frankfurt előtt bemutatkozott az Opel jelenlegi palettájának legnagyobb SUV-ja. Már Peugeot 3008 alapokat kapott a Grandland X.


Végre ledobta lepleit az Opel legnagyobb SUV-ja, az új Grandland X. A Mokka X és Crossland X fölé érkező 5 üléses SUV alapjait már a PSA platformja adta, ám jól leplezi Peugeot 3008 kötődéseit. A külső inkább idomul az Opel palettához, a szokásos Opel-bajszokat is megkapta a hűtőrács. Ebből is látszik, hogy a németek szeretnék megtartani identitásukat és valamilyen szinten elkülönülni a francia csoporttól. A Grandland X 20 centivel hosszabb a nem rég bemutatott, és az első PSA-Opel együttműködésből született modellnél, azaz a kistestvér Crossland X-nél. 4477 mm hosszú, 1844 mm széles, 1636 mm magas, míg tengelytávja 2675 mm. Alapból 514 literes, ülésdöntéssel 1652 literes csomagtérrel kecsegtet.
Hirdetés

Az Opel új kompakt SUV-jának utastere 8 colos érintőképernyőt, fűthető kormánykereket, okostelefon-töltőt, OnStar csatlakozást és elektromos csomagtérajtót is kaphat. Sofőrsegédeit távolságtartós tempomat, gyalogosfelismerős vészfék-asszisztens, parkolóradar és éberségfigyelő is bővíti. A Mokka X-hez még van, míg a már PSA-s testvérekhez már nem jár majd összkerékhajtás. A Grandland X motorpalettája egyelőre ismeretlen, de egy nagyszerű GM-PSA kombinációt várhatunk az átmeneti modellhez. Nagyközönség előtt először az őszi Frankfurti Autószalonon mutatkozhat, eladásait nem sokkal azután kezdheti.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?