Kipofozták a felfújt Golfot

Technikailag frissítették a Golf Sportsvant, 9,2 colos kijelzőt kapott

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Gatyába rázták a Volkswagen Golf családbarát verzióját, az egyterű Sportsvant. Alapáron diódásak a hátsó lámpák, érkeztek nagyobb infotainment-rendszerek és sofőrsegédek is.


A Golf Sportsvan váltotta 2014-ben a Golf Plust, csak a könnyebb beazonosíthatóság kedvéért változtattak az elnevezésen, a lényeg ugyanaz maradt. A Sportsvan ugyanarra az MQB építőkészletre épül, mint a Golf - és a Volkswagen termékek nagy része - méretei is hasonlóak, de fölfelé megnyújtották, hogy egyterűsebb üléspozíciót adjon. Még nem tűnik idősnek a forma, ami valószínűleg azért lehet különös, mert hazánkban még annyira sem népszerű, mint elődje. A frissítés viszont megérkezett, picit változott a külső, épp csak finomítottak rajta, a technikai tartalom viszont erősebben változik.
Hirdetés

A külső változását az új fényszóróknak köszönhetjük, amik elöl hangyányit más formát öltöttek és opciósan xenonosak lehetnek, a farán viszont mindenképp LED-ekkel világítanak. Az új vörösáfonya piros fényezés ügyesen kiemeli a Sportsvan határozott éleit, de az akár 18 colos felnik is jól mutatnak az egyen Volkswagen öltöny alatt. Bent már akár a gesztusvezérlést is kínáló folyadékkristályos, 9,2 colos érintőkijelzővel vezérelhető multimédiás fejegység is várhatja az utasokat, de új bőr, vagy famintázatú kiegészítő részletekkel is találkozhatunk. Emellett saját tabletünkre letölthetjük a Media Control applikációt, amivel a kézben tartott eszközről vezérelhetjük a multimédia bizonyos funkciót wifin keresztül.
Természetesen frissül a Golf Sportsvan motorkínálata is, elérhető lesz többek között az új 1,5 literes benzines TSI. Az új motor hasonlóan az 1,4-eshez két hengert képes lekapcsolni, ha éppen nincs szükség az erőre, majd észrevétlenül újra bekapcsolni. Ügyesen intézi, mi ebből csak annyit érzékelünk, hogy turbós benzines létére keveset, a valóságban is 7 liter környékén fogyaszt. Vezetéstámogató rendszerei is frissülnek a márka legmodernebb gyalogosfelismerő vészfékező funkciójával és parkoló automatikájával, de lesz Trailer Assist vontatmányvezérlő és városi araszolásra is képes radaros tempomat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?